Dvorana Stožice

Po desetletjih čakanja športnih navdušencev, dolgoletnih pregovorih in dveletni gradnji so se avgusta 2010 le odprla vrata večnamenske športne dvorane v ljubljanskih Stožicah.

Izjemna dvorana, prava športna lepotica je bila uradno odprta 10. avgusta 2010, ko sta otvoritveno prijateljsko tekmo odigrali reprezentanci Slovenije in Španije. Sledil je še spektakularen boksarski obračun v nabito polni dvorani, od tedaj pa so se odvijali tudi številni koncerti priznanih glasbenikov kot so Leonard Cohen, Joe Cocker, Jose Carreras, David Guetta in mnogi drugi.

KK Cedevita Olimpija Ljubljana je svoj domicil iz legendarnega Tivolija, v katerem se je pisala praktično vsa slovenska košarkarska zgodovina, preselil v ŠRC Stožice. Selitev je potekala tekom sezone 2010/2011, zgodovinske sezone za klub. Dvorano si od tedaj lasti skupaj z rokometašicami Krima, ki imajo prav tako kot Zmaji, svoje stalne prostore znotraj objekta.

KK Cedevita Olimpija Ljubljana je sicer svoje prve tekme odigral v Vurnikovi dvorani na Taboru, od leta 1951 pa na peščenem igrišču pod Cekinovim gradom. Leta 1954 so igrišče asfaltirali, Olimpija pa se je leta 1962 preselila na ploščad ob Cekinovem gradu. Na tem prostoru je 1965 zrasla legendarna dvorana Tivoli v kateri so košarkarji ljubljanskega evroligaša našli svoj dom vse do izgradnje dvorane v Stožicah.

Košarkarji Cedevite Olimpije so svojo prvo tekmo v Stožicah odigrali 9. oktobra 2010, evroligaški debi pa je sledil 20. oktobra 2010, ko je v Stožicah po dveh podaljških padel turški velikan Efes Pilsen.

Kapaciteta dvorane je 12.500 sedišč.