Vodstvena ekipa

Direktor: Davor Užbinec

Davor Užbinec, nekdanji glavni direktor Košarkarskega kluba Cedevita Zagreb, je del zgodbe razvoja KK Cedevita Zagreb od samega začetka. Leta 2005 je bil imenovan za člana uprave kluba, leta 2015 pa je prevzel mesto glavnega direktorja. Na to mesto je prišel z bogatimi poslovnimi izkušnjami s področja logistike, transporta in distribucije, zasedal pa je vodilna mesta v družbah, kot so Lagos, Lura in Atlantic Grupa. Še pred nastopom profesionalne funkcije v KK Cedevita Zagreb je s prizadevnostjo razvijal klub, pri tem pa je bil najbolj osredotočen na mlajše kategorije in košarkarsko šolo, ki danes združuje več kot tisoč otrok. Kot glavni direktor kluba je omogočil vse potrebne organizacijske predpogoje za športne uspehe, ki so sledili. Pri tem se je naslanjal na klubsko tradicijo in ambicijo »fair-playa« ter poslovanja. Davor Užbinec je eden izmed najzaslužnejših za izjemen ugled, ki ga KK Cedevita Zagreb uživa v mednarodnih in evropskih okvirjih.

Kontakt: davor.uzbinec@cedevita.olimpija.com

Športni direktor: Sani Bečirović

Sani Bečirović, eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev vseh časov, se je v svoji profesionalni karieri izkazal kot eden najboljših košarkarjev svoje generacije v evropskem merilu, saj je med drugim izjemno kariero igralca gradil v klubih Olimpija, Virtus Bologna, Lottomatico Roma, vrhunec kariere pa je dosegel kot igralec Panathinaikosa, s katerim je osvojil dva naslova grškega državnega in pokalnega prvaka ter naslov prvaka Evrolige. Barve Slovenije je kot član reprezentance zastopal na treh evropskih prvenstvih ter na dveh svetovnih prvenstvih. V kategoriji U20 je leta 2000 s slovensko reprezentanco osvojil zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Preizkusil se je tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja pri Panathinaikosu. Po koncu profesionalne igralske in trenerske kariere se je posvetil razvoju mladih košarkarjev ter zastopanju profesionalnih igralcev.

Kontakt: sani.becirovic@cedevita.olimpija.com

Tehnični direktor: Krešimir Novosel

Krešimir Novosel, sin legendarnega trenerja Mirka Novosela, je nekdanji direktor Košarkarskega kluba Cedevita Zagreb, kjer je deloval osem let, po tem, ko je prav v Cedeviti tudi sklenil svojo košarkarsko pot. Iz zagrebških pisarn pa ga je leta 2015 pot vodila na mesto direktorja Lige ABA. Kot glavni operativec regionalnega tekmovanja je Novosel deloval vse do letos.

V KK Cedevita Olimpija bo Novosel deloval kot tehnični direktor, njegove glavne naloge pa bodo povezane s komunikacijo z vodstvi različnih tekmovanj, v katerih bo v prihodnjih sezonah nastopalo člansko moštvo Cedevite Olimpije, obenem pa bo v klubu odgovoren za to, da znotraj kluba vse poteka po smernicah in pravilnikih tekmovanj, tako mednarodnih, kot domačih.

Kontakt: kresimir.novosel@cedevita.olimpija.com

Vodja financ: Nataša Peternelj

Nataša Peternelj v KK Cedevita Olimpija Ljubljana deluje od leta 1996, ko se je ekipi pridružila kot poslovna sekretarka. Od leta 2003 v klubu skrbi za finančno poslovanje.

kontakt: natasa.peternelj@cedevita.olimpija.com

Predstavnik za odnose z javnostmi: Tine Ružič

Tine Ružič je s košarko povezan že od malih nog. Po aktivnem igranju je v novinarske vode prešel s pisanjem prispevkov na slovenskih košarkarskih spletnih portalih, leta 2012 pa se je pridružil ekipi za odnose z javnostmi na Košarkarski zvezi Slovenije. Leta 2016 je prevzel komunikacije Košarkarskega društva Ilirija, v sezoni 2017/18 pa je kot predstavnik za odnose z javnostmi deloval v KK Sixt Primorska. Ekipi Cedevite Olimpije se je pridružil pred začetkom sezone 2018/19.

kontakt: tine.ruzic@cedevita.olimpija.com ali +386 (0) 40 705 424 ali + 386 (0)31 810 896

 

Ekonom: Frenk Mirnik

Franci Mirnik v klubu skrbi za urejenost voznega parka, nujna popravila in tehniko v pisarnah KK Cedevita Olimpija Ljubljana. Frenk je vedno na voljo igralcem za pomoč pri urejanju stanovanj, ki jih klub za njih najema in ureja.

kontakt: frenk@cedevita.olimpija.com

Ekonom: Mitja Tršelič

Mitja Tršelič v klubu deluje že dve desetletji. V zadnjih sezonah skrbi za dvorano in športno opremo članske ekipe Cedevite Olimpije.

kontakt: mitja.trselic@cedevita.olimpija.com