Blaž Mesiček 5 let v Unionu Olimpiji!

Union Olimpija je sklenila dogovor enim izmed najbolj obetavnih evropskih mladih igralcev, 18-letnim Blažem Mesičkom (197 cm, 1997).

Slovenski mladinski reprezentant se je pred tem dve sezoni kalil v klubskih mladinskih selekcijah, v minuli sezoni pa kot nosilec tudi že v članski ekipi Škofje Loke.Mesiček se je z Unionom Olimpijo dogovoril za 5-letno sodelovanje. 

Mladi branilec je z Unionom Olimpijo v sezoni 2013/2014 osvojil naslov kadetskih državnih prvakov, v minuli sezoni pa je njegova generacija dodala še naslov prvaka do 19 let. Mesiček se je s Škofjo Loko pod taktirko trenerjaGašperja Potočnika veselil tudi presenetljivega preboja v Ligo Telemach. 

Mesiček, ki bo med poletjem nastopil tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let, je bil v pretekli sezoni med najboljšimi igralci druge slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo. Odlično sezono je imel tudi v mladinskih selekcijah, kjer je bilo njegovo povprečje več kot 20 točk na tekmo, izbran pa je bil tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja DP U19. 

Z Unionom Olimpijo je letos nastopil tudi na turnirju Evrolige za mlade v L'Hospitaletu, kjer so osvojili 3. mesto, on pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja s povprečjem 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo.

Matevž Zupančič, direktor Uniona Olimpije: "Blaža Mesička smo v klub pripeljali pred dvema sezonama. Že tedaj je bilo jasno, kako velik potencial ima. Da se nismo motili, je igralec nato dokazal tako z igrami, vedenjem izven igrišča in odnosom do kolektiva. 5-letni dogovor z igralcem, ki so si ga v svoje vrste želeli številni tuji klubi, je za nas priznanje, zanj pa priložnost, da postane pomemben člen članske ekipe že v prihodnji sezoni."

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: "Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije in prepričan sem, da sem se odločil pravilno. V klubu so mi v preteklih dveh letih nudili odlične pogoje za napredek na vseh področjih in vem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da me čaka še veliko trdega dela in trda članska košarka na visokem nivoju, a prav tega se še kako veselim!"

Ime in priimek: Blaž Mesiček
Rojen: 12.6.1997 (Ljubljana, Slovenija)
Državljanstvo: slovensko
Igralni položaj: branilec
Višina: 197 cm

Blaž Mesiček se je v mladinski pogon Uniona Olimpije preselil po končani sezoni 2012/2013 iz Grosuplja. Mesiček je bil do sedaj reprezentant Slovenije do 16 in 18 let. Za slovensko U16 reprezentanco je nastopil na evropskem prvenstvu B divizije v Sarajevu leta 2013, kjer je v osmih tekmah imel povprečje 15,4 točke, 4,5 skoka in 2,3 podaje na tekmo. Že naslednje leto je igral za U18 reprezentanco Slovenije na evropskem prvenstvu B divizije v Sofiji, kjer je bilo njegovo povprečje 9,9 točke in 3,8 skoka na tekmo. V sezoni 2013/2014 je uspešno nastopal za mladinsko selekcijo Uniona Olimpije, kjer je bil med najboljšimi posamezniki. Mladinci Uniona Olimpije, ki so bili med najmlajšimi v slovenski mladinski ligi, so se takrat uvrstili v finale. Mesiček je za mladince Uniona Olimpije v povprečju dosegal 15,2 točke na tekmo. V isti sezoni je s kadeti Uniona Olimpije osvojil naslov prvakov in bil izbran v najboljšo peterko zaključnega turnirja. Leta 2014 je sodeloval tudi na prestižnem kampu Basketball Without Boarders v Rimu. Pred začetkom sezone 2014/2015 je Mesiček že treniral s člansko zasedbo in tudi že nastopil na nekaj pripravljalnih tekmah. Kot posojeni igralec Uniona Olimpije v sezoni 2014/2015 nastopal v članski drugi ligi za zasedbo Škofje Loke, kjer je bil nosilec igre. Škofjeločane je pod vodstvom trenerja Gašperja Potočnika skupaj s soigralci pripeljal nazaj v prvo slovensko ligo. Mesiček je v sezoni 2014/2015 bil med najboljšimi igralci druge slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo. Ob tem igral tudi za mladinsko vrsto Zmajev v slovenski ligi do 19 let, kjer je imel povprečje več kot 20 točk na tekmo. Mladinci so v sezoni 2014/2015 prepričljivo osvojili naslov državnih prvakov. Mesiček je bil izbran v najboljšo peterko zaključnega turnirja mladincev. Z mladinsko selekcijo Uniona Olimpije je v januarju 2015 potoval tudi na močan turnir mladinske Evrolige v španski L'Hospitalet, kjer je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja. Za mlado zasedbo Zmajev, ki je na turnirju v Španiji osvojila tretje mesto, je v povprečju dosegal 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo. Mesiček bo med poletjem 2015 igral za slovensko U20 reprezentanco.

Galerija