Blažič: 'V soboto bomo zagotovo potrebovali pomoč s tribun'

Kapetan Cedevite Olimpije in član slovenske zlate reprezentance iz leta 2017 Jaka Blažič je v minulem tednu še tretjič v sezoni posegel po naslovu najkoristnejšega igralca kola v Ligi ABA. Skupaj s soigralci se že intenzivno pripravlja na sobotni obračun 19. kola regionalnega tekmovanja z Zadrom, ki bo v soboto ob 18.00 v Areni Stožice.

Uvod v obdobje z novim glavnim trenerjem Jurico Golemcem je bil v soboto uspešen, za celotno ekipo pa je že prvi polni teden treningov pod Golemčevim vodstvom. Kako se je moštvo prilagodilo na delo z novim trenerjem?
Intenziteta treningov se je zagotovo dvignila, to pa smo pogrešali v zadnjem mesecu dni, a to je povsem normalno, ko ekipo sredi sezone prevzame nov glavni trener. Še vedno se spoznavamo z novim sistemom igre in še vedno se lovimo s tem, da v najkrajšem možnem času izpolnimo vse njegove želje. Enostavno se moramo v tem času spoznati z novim trenerjem in njegovim sistemom dela ter principi znotraj samih akcij, to pa bo trajalo kar nekaj časa, toda vsi počnemo prav vse, da to obdobje prilagoditve čim bolj skrajšamo. Zaenkrat mi je Golemčevo delo zelo všeč in moram priznati, da uživam, tako na treningih, kot tudi na tekmah. Verjamem, da za vse soigralce velja enako, in upam, da bomo skupaj dosegli vsi cilje, ki smo si jih zadali že pred začetkom sezone.

Cedevita Olimpija bo do konca rednega dela Lige ABA odigrala le še štiri tekme, vsaka pa bo izredno pomembna v boju za končnico. Je takšna tudi mentaliteta znotraj ekipe?
Enostavno razmišljamo zgolj in samo o vsaki tekmi posebej. Do konca rednega dela sezone Lige ABA si praktično ne smemo privoščiti spodrsljaja, če se želimo prebiti v tako željeno končnico. Ves čas imamo to dejstvo v mislih, a strah je do neke mere dobrodošel, ker vsakemu posamezniku dvigne motivacijo in osredotočenost. Nisi več v coni udobja.

Sobotna domača tekma z Zadrom bo zagotovo zelo zanimiva, sploh, če imamo v mislih razplet prvega medsebojnega obračuna v tej sezoni. Verjetno bo pot do zmage lažja, če se na tribunah Arene Stožice zberejo številni navijači in podprejo ekipo v tem izredno pomembnem obdobju v sezoni?
Na prvi tekmi se nismo ravno  proslavili, to vsi vemo. Četudi v tej sezoni Zadarčani niso ravno med najboljšimi ekipami na lestvici, pa imajo naši sobotni tekmeci vseeno zelo dobro ekipo. Pomoč s tribun stoženske dvorane bomo vsekakor potrebovali. Želimo, da se v soboto zvečer navijači zberejo v čim večjem številu, in da skupaj premagamo Zadar. Vseeno gre za moštvo, ki ima lepo zgodovino, zato verjamem, da bo tekma tudi iz tega vidika zelo atraktivna.

Še tretjič ste bili v 18. kolu izbrani za najkoristnejšega igralca kola v Ligi ABA, s tem pa ste postali edini košarkar, ki mu je to uspelo v tej sezoni.
Zagotovo je to zelo lepo priznanje, a še bolj mi je všeč, da smo uspeli premagati FMP in prekiniti niz neuspehov. Tudi samo razpoloženje znotraj ekipe je povsem drugačno, ko se zmaguje, zato sem zagotovo zelo vesel, da smo se vrnili na zmagovalne tirnice. Ekipni uspeh je vedno bolj pomemben od individualnega, vsi pa vemo, da je glavni cilj vseh nas v vitrine v Stožicah pospraviti čim večje število lovorik.

Počasi se bliža tudi začetek odločilnih bojev v slovenskem pokalnem tekmovanju. Morda misli že kaj uhajajo k naslednjemu tednu?
Zaenkrat so vse misli pri Zadru. Šele nato bomo začeli razmišljati o tem resnično težkem tednu in napornem razporedu zaključka slovenskega pokalnega tekmovanja. A zaenkrat so vse naše misli usmerjene v to, da na sobotni tekmi zabeležimo novo zmago.