Budućnost ob 19.00 v Hali Tivoli!

Union Olimpija bo v 23. krogu Lige ABA v Hali Tivoli (Stožice so zasedene) v sredo, 22.2. ob 19.00 gostila črnogorsko Budućnost! Vabljeni!

Union Olimpija bo v 23. krogu Lige ABA v Hali Tivoli (Stožice zasedene) v sredo, 22.2. ob 19.00 gostila črnogorsko Budućnost, ki si je že priborila nastop v končnici Lige ABA, saj trenutno zaseda 3. mesto z rezultatom 16 zmag in 6 porazov. Zmaji so na 8. mestu z rezultatom 9 zmag in 13 porazov. Zaradi suspenza glavnega trenerja Uniona Olimpije Gašperja Okorna s strani Lige ABA, bo srečanje kot glavni trener vodil njegov pomočnik Luka Bassin.

Nakup vstopnic za tekmo Lige ABA lahko opravite preko naše spletne strani union.olimpija.com ali preko mojekarte.si oz. na prodajnih mestih prodajne mreže mojekarte.si. Blagajna pred Halo Tivoli se odpre ob 18.00.

Na tekmi bo prisotna skupina gostov našega partnerja Austria Trend Hotel iz humanitarnega društva Altra, ki že več kot leto dni sodeluje s hotelom.

Vsi bodo lahko pozdravili tudi člane slovenske košarkarske ekipe na vozičkih DP Ljubljana Mercator, ki nas bodo podprli na srečanju.

KK Union Olimpija poziva vse košarkarske navdušence, da sodelujejo pri akciji Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, ki zbira sredstva za nakup invalidskih vozičkov za igranje košarke na vozičkih. Vsi lahko donirate preko SMS donacije na številko 1919, s tem, da pošljete ključno besedo VOZICEK5 za donacijo 5 EUR. Vsi posamezniki in pravne osebe, ki želite pomagati, lahko prostovoljni prispevek za nakup invalidskih vozičkov nakažete tudi direktno Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, Dunajska 188, Ljubljana, na transakcijski račun številka: 03170 – 1003169118 sklic 7023-900, koda namena: CHAR.

Na tekmi boste lahko uživali tudi v nastopih Olimpijinih Zmajčic in slovenske navijaške reprezentance. Vabljeni!

Luka Bassin, pomočnik trenerja Uniona Olimpije: "Po zmagi v slovenskem pokalu prihaja spet tekmovanje v Ligi ABA. Nasprotnik je Budućnost, ki je v vrhu lestvice in se bori za drugo mesto pred končnico. Po eni strani je zmaga v pokalu in štiri tekme v prejšnjem tednu velik fizični in psihološki napor. Nekoliko smo utrujeni, ampak po drugi strani smo postali še bolj samozavestni. To moramo izkoristiti in iti preko fizične utrujenosti. Ekipa je končno dojela, da samo trda obramba in ekipna igra v napadu prinaša rezultat. Na to se bomo zanesli tudi na tekmi z Budućnostjo v Hali Tivoli."

Gregor Hrovat, kapetan Uniona Olimpije: "Na tekmi z Budućnostjo moramo ponoviti borbeno in samozavestno igro kot v slovenskem pokalu. Budućnost je zagotovo favorit, a naredili bomo vse, da se jim zoperstavimo in jih presenetimo v Hali Tivoli."