Cedevita Olimpija državno prvenstvo začenja v drugem delu

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v prihajajoči tekmovalni sezoni 2019/20 nastopali v treh ligaških tekmovanjih, slovenskemu državnemu prvenstvu pa se bodo priključili v drugem delu sezone.

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je nekoliko manj zahtevna tekmovalna sezona 2019/20, kot so bili navijači ljubljanskega kluba tega vajeni do sedaj. Ljubljanski Zmaji bodo sicer vnovič nastopali v treh ligaških tekmovanjih (7Days EuroCup, Liga ABA, državno prvenstvo), na Superpokalu Lige ABA in v Pokalu Spar, a slovenskemu državnemu prvenstvu se bo moštvo, ki ga vodi glavni trener Slaven Rimac priključilo šele v drugem delu sezone, ko se bodo ekipe borile za razvrstitev pred boji v končnici.

Prvič po tekmovalni sezoni 2015/16, ko so se Zmaji ekipam, ki so tekmovala v državnem prvenstvu, pridružili v drugem delu sezone, bodo tako lahko košarkarji kluba iz Stožic nekoliko lažje dihali, vsaj v uvodnem delu sezone. Za to gredo zasluge Košarkarski zvezi Slovenije in Združenju slovenskih košarkarskih prvoligašev, ki sta sprejela odločitev, da bodo klubi, ki bodo v novi sezoni nastopali v enem od evropskih tekmovanj in Ligi ABA, oproščeni prvega dela državnega prvenstva, boju za slovenski naslov pa se bodo priključili pred začetkom drugega dela.

V prvem delu državnega prvenstva bo tako nastopalo devet moštev (Sixt Primorska, Krka, Helios Suns, Gorenjska gradbena družba Šenčur, Zlatorog, Šentjur, Rogaška, Hopsi Polzela in Terme Olimia Podčetrtek). Mesto v Ligi za prvaka si bo zagotovilo pet najboljših moštev prvega dela sezone, šesterico moštev, ki si bo zagotovila mesto v četrtfinalu državnega prvenstva, pa bo zaokrožila Cedevita Olimpija.

Naslov državnega prvaka bo v novi sezoni branila Sixt Primorska.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Zahvale, da Cedeviti Olimpiji ne bo potrebno nastopiti v prvem delu državnega prvenstva, gredo vsekakor Košarkarski zvezi Slovenije in Združenju slovenskih košarkarskih prvoligašev, saj so vodilni uslišali prošnje kluba, ki enostavno ni več zmogel ritma treh ligaških tekmovanj skozi celotno tekmovalno sezono. Naše moštvo se bo zdaj lahko osredotočilo le na to, da kar se da bolje predstavlja Ljubljano in Slovenijo v Ligi ABA in 7Days EuroCupu. Seveda bomo z zanimanjem spremljali tudi dogajanje v državnem prvenstvu, ko pa se v drugem delu sezone pridružimo najboljšim ekipam državnega prvenstva, pa bo naš glavni cilj, da se naslov državnega prvaka vrne v stoženske vitrine.«