Cedevita Olimpija odpotovala na pripravljalni turnir v Sarajevo

Moštvo Cedevite Olimpije je v četrtkovih zgodnjih dopoldanskih urah odpotovalo v Sarajevo, kjer bo v petek in soboto sodelovalo na močnem mednarodnem turnirju v spomin na legendarnega košarkarja Mirzo Delibašića.

V Bosno in Hercegovino se ljubljanska Cedevita Olimpija odpravlja po dveh odigranih pripravljalnih tekmah, na katerih so Zmaji zabeležili zmago proti Interju iz Bratislave (75:61) in doživeli poraz proti Nižnem Novgorodu (61:65). Oba obračuna so izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca odigrali v sklopu pripravljalnega obdobja na novo sezono, tako da so noge vseh košarkarjev še vedno težke, roke pa še niso povsem naravnane.

Cedevito Olimpijo v Sarajevu na mednarodnem turnirju, ki bo potekal v spomin na preminulega legendarnega košarkarja s področja nekdanje Jugoslavije Mirzo Delibašića, v petek ob 17.00 čaka obračun s turškim Gaziantepom, na sobotni tekmi dneva pa se bodo Zmaji pomerili z Budućnostjo VOLI ali Clujem, ki se bosta udarila na drugem petkovem dvoboju v Sarajevu.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Obe tekmi na prihajajočem turnirju bomo izkoristili predvsem, da vidimo, koliko so posamezni igralci zmožni, in kje se nam še postavljajo vprašanja glede našega moštva. Zadovoljen sem s prikazano energijo vseh igralcev na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah. Kar nekaj težav se pojavlja pri igri v napadu, saj slednja ta trenutek ni na ravni, na kateri bi morda morala biti v tem času priprav. Toda to je povsem razumljivo, če v obzir vzamemo dejstvo, da gre za novo ekipo in se igralci med seboj še ne poznajo dovolj dobro. Tudi to se bo zagotovo obrnilo na bolje. Pričakujem boljšo rotacijo žoge med igralci in boljšo izvedbo akcij v napadu. Naši tekmeci na tem turnirju so malenkost močnejši, kot na uvodnih pripravljalnih tekmah, in videli bomo, kako izgledamo v primerjavi z njimi.«


PRIPRAVLJALNE TEKME 2019

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), petek, 6. september, ob 17.00:
CEDEVITA OLIMPIJA - GAZIANTEP

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), sobota, 7. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI/CLUJ

Hala Tivoli (Ljubljana), sreda, 11. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – RATIOPHARM ULM (nakup vstopnic)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), sobota, 14. september, ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VANOLI CREMONA (mednarodni turnir)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), nedelja, 15. september:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV (mednarodni turnir)

Hala Tivoli (Ljubljana), sobota, 21. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (tekma zaprta za javnost)


Že odigrano:

ŠD Rogla (Rogla), sreda, 28. avgust:
CEDEVITA OLIMPIJA – INTER BRATISLAVA 75:61 (22:15, 18:18, 17:9, 18:19)
Cedevita Olimpija:
Novak 1, Boatright 8, Blažič 14, Krampelj 8, Miller-McIntyre 7, Zagorac 2, Mulalić 4, Krušlin 5, Vujačić 8, Stipanović 7, Hopkins 8, Rikić 3.

ŠD Vitranc (Kranjska Gora), torek, 3. september:
NIŽNI NOVGOROD – CEDEVITA OLIMPIJA 65:61 (16:12, 14:17, 17:19, 18:13)
Cedevita Olimpija:
Krušlin, Boatright 7, Krampelj, Hopkins 4, Vujačić, Mulalić 8, Miller-McIntyre 8, Blažič 16, Stipanović 7, Novak, Rikić 6, Murić 5.


Izjavo glavnega trenerja Slavena Rimca je možno poslušati tudi na našem SoundCloud kanalu.