Cedevita Olimpija priprave nadaljuje na Rogli

Moštvo Cedevite Olimpije je v petek sklenilo prvi cikel pripravljalnega obdobja. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so uvodna tedna priprav preživeli v Ljubljani, v ponedeljek pa je sledila selitev na Roglo.

V začetku avgusta se je ekipa Cedevite Olimpije prvič zbrala in začela s pripravljalnim obdobjem na novo tekmovalno sezono, v kateri bodo Zmaji sprva nastopali v 7Days EuroCupu ter Ligi ABA. Februarja se bodo Ljubljančani pridružili tekmovanju v slovenskem državnem prvenstvu, na parket pa bodo stopili tudi v Pokalu Spar.

Za košarkarji iz osrčja dežele pod Alpami je tako 14 dni pripravljalnega obdobja, v ponedeljek pa se je moštvo odpravilo na Roglo, kjer bo ostalo vse do petka, 30. avgusta.

»Zagotovo so naši občutki po uvodnih dveh tednih pripravljalnega obdobja dobri. Nimamo resnejših težav s poškodbami. Bilo je nekaj manjših, a vse smo reševali sproti. Igralci so si z dobrim delom prislužili tudi dva prosta dneva pred odhodom na Roglo. V tej fazi priprav to igralcem pomeni veliko,« je ob prihodu na Roglo povedal Rimac. »Košarkarji bodo prvi teden pripravljalnega tabora zagotovo nabiti z energijo. V Ljubljano se želimo vrniti zdravi, to je glavni cilj in najpomembnejša stvar. Čaka nas veliko dela, a razmišljamo o igralcih in ekipi. Ne želimo, da zaradi prekomernega treninga pride do neželenih poškodb. Ekipa je nova, delamo na tem, da ustvarimo prepotrebno kemijo na parketu in izven njega, in zaenkrat nam to odlično uspeva. Igralci morajo v naslednjih dneh, do prve pripravljalne tekme, tudi sprejeti ideje strokovnega štaba, in kaj želimo videti v napadu in v obrambi.«

Pred igralci je napornih 11 dni treningov na zunanjih površinah in v Športni dvorani Rogla, a prav čas, prebit na Pohorju, bo košarkarje in člane strokovnega štaba še bolj povezal med seboj. Tega se zavedata tudi Andrija Stipanović in Ryan Boatright.

»Končno je prišel čas za najtežji del priprav na novo sezono in odhod na Roglo. V Ljubljani smo ustvarili osnovo, ki nam bo pomagala pri tem, da bo ta pripravljalni tabor lahek, in da bomo lahko našo igro in telesno pripravljenost zgolj gradili dalje. V uvodnem delu priprav smo se igralci precej povezali med seboj, kemija je dobra. Upam, da bo obdobje, ki ga bomo preživeli na Rogli, minilo brez poškodb, in da se v Ljubljano vrnemo v še boljši formi,« pove Stipanović, Boatright pa doda: »Vesel sem, da priprave potekajo na pravi način. Med nami vlada odlična kemija, zelo dobro se razumemo. Glavni trener Slaven Rimac nas sprejema takšne, kot smo, in komaj čakamo, da stopimo na zelenico ter v dvorano in nadaljujemo s treningi. Nekako nimamo izbire, kot pa da v zavetju gora preživimo čim več časa drug z drugim in se še bolj povežemo med seboj.«

Za zaprtimi vrati bo Cedevita Olimpija prihodnjo sredo odigrala tudi prvo pripravljalno tekmo. Zmaji se bodo zoperstavili aktualnim slovaškim državnim prvakom, košarkarjem Inter Bratislave.

»Pripravljalne tekme seveda služijo temu, da napravimo korak naprej v naši igri, vse malenkosti, ki jih želimo vpeljati v našo igro, pa se bodo pokazale kasneje, tekom sezone. Vsako tekmo, ki jo igraš, igraš zato, da slaviš zmago, a trenutno bomo osredotočeni predvsem na našo igro, in ne toliko na rezultat, saj se moramo uigrati. Počasi zlagamo koščke sestavljanke v napadu in v obrambi, zato bodo vse pripravljalne tekme zahtevne,« pove Rimac.

Na Roglo so odpotovali vsi košarkarji Cedevite Olimpije z izjemo Marka Simonovića, ki se s srbsko reprezentanco še vedno pripravlja na prihajajoče septembrsko svetovno prvenstvo na Kitajskem. Novo sezono bodo zeleno-oranžni odprli na Superpokalu Lige ABA v Zagrebu, 27. septembra, proti beograjskemu FMP-ju.