Cedevita Olimpija se prihodnji teden vrača v Stožice

Za košarkarji Cedevite Olimpije so tri od štirih zaporednih gostovanj, v sredo pa se bodo izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca končno vrnili na domači parket.

Moštvo Cedevite Olimpije smo na domačem parketu Arene Stožice lahko nazadnje videli 26. oktobra, ko je v četrtem kolu Lige ABA s 85:69 padel beograjski Partizan NIS. Po obračunu z Beograjčani pa so Zmaji začeli niz štirih zaporednih gostujočih tekem. Najprej so doživeli hud poraz proti Joventutu v Badaloni (81:101), nato pa so klonili še proti Mornarju v Baru (70:77).

Toda v sredo so Ljubljančani zablesteli v Carigradu, na obračunu šestega kola 7Days EuroCupa s 76:72 premagali Darušafako, in na ta način podaljšali upanje na preboj v drugi krog Evropskega pokala.

Pred ljubljanskimi košarkarji je v nedeljo še zahtevno gostovanje na slovenski Obali pri Koper Primorski, nato pa se Cedevita Olimpija vrača v Stožice, kjer jo med 13. in 19. novembrom čakajo tri zaporedne domače tekme. Prihodnjo sredo v stožensko lepotico prihaja Unics iz Kazana, Zmaji pa bodo zagotovo želeli poravnati račune iz Rusije. Prihodnjo soboto bo nato sledil še obračun Lige ABA z beograjskim FMP-jem, domači postanek pa bo četa Slavena Rimca sklenila v sredo, 19. novembra, z dvobojem z Germani Brescio.

Vstopnice za ogled tekem so že na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.