Cedevita Olimpija v sredo v Tivoliju z Ulmom

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v sredo ob 18.30 v ljubljanski Hali Tivoli pomerili z nemško ekipo ratiopharm Ulm. To bo prva uradna predstavitev Zmajev slovenski javnosti!

Moštvo Cedevite Olimpije bo v sredo ob 18.30 v Hali Tivoli pred očmi navijačev odigralo prvo odprto pripravljalno tekmo. V Ljubljano prihaja nemška ekipa ratiopharm Ulm, moštvo pa vodi nekdanji slovenski kapetan Jaka Laković, v ekipi pa najdemo tudi slovenskega  reprezentanta Zorana Dragića. Zmaji se bodo v slovensko prestolnico vrnili po pripravljalnem turnirju v Sarajevu, kjer so tudi postali zmagovalci turnirja, ki je potekal v spomin na preminulo legendo evropske košarke, Mirzo Delibašića.

Četo glavnega trenerja Slavena Rimca čaka zahtevna preizkušnja s šestim najboljšim moštvom nemškega državnega prvenstva iz minule sezone, Cedevito Olimpijo pa bomo lahko prvič na delu videli tudi v novih tekmovalnih dresih. Obračun z Nemci bo za navijače zagotovo zelo zanimiv, saj se bosta Zmajem po robu postavila Laković in Dragić, ki sta se v Ulm preselila pred začetkom nove tekmovalne sezone.

Za Ljubljančane bo to prva in hkrati edina tekma pred odprtimi tribunami na slovenskih tleh pred odhodom na Superpokal Lige ABA v Zagreb, zato bodo zagotovo potrebovali podporo s tribun tivolske dvorane. V Tivoliju se bo dogajanje začelo že ob 16.00, ko se bodo aktivnosti začele na igrišču Podam, da igram, dobro uro pred začetkom tekme pa se bomo vsi skupaj preselili v Halo Tivoli. Na igrišču Podam, da igram si bo možno ogledati tekmo mladih Zmajčkov iz Košarkarske šole Cedevita Olimpija, predstavila se bodo dekleta iz plesne skupine Green Ladies, z nami bodo člani Ekipe #ZmajevoSrce, predstavil se bo projekt Bodi dober, bodi kul, to pa je le nekaj zanimivih stvari, ki se bodo dogajale na zunanjem tivolskem igrišču.

Vstopnice za ogled tekme v Hali Tivoli so na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na vseh prodajnih mestih Moje karte. Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati tudi na Šport TV 1 in na Facebook strani Cedevita Olimpija Ljubljana.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Sredin obračun z ratiopharm Ulmom bo že naša četrta tekma v malo več kot tednu dni. Naša želja za to obdobje priprav je, da na nek način ponazorimo, kaj nas čaka na začetku prihajajoče tekmovalne sezone. Takrat bomo namreč zaigrali na Superpokalu Lige ABA v Zagrebu, kjer se igra turnirski sistem tekmovanja, in lahko v najboljšem možnem primeru odigramo tudi tri tekme. Po Superpokalu bo čas za domača premiero v prvem kolu 7Days EuroCupa z Darušafako, nato pa že potujemo v Beograd, kjer nas čaka obračun z Mego Bemax. V sedmih dneh bi tako lahko odigrali kar pet tekem, kar je zelo zahteven ritem. Na tekmi z Ulmom pričakujem veliko. Morali bomo zaigrati kot prava ekipa, ne le zaradi uradne predstavitve pred našimi navijači, ampak tudi zaradi preizkusa naše pripravljenosti na začetek nove sezone.«

Jaka Blažič, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je prva prava pripravljalna tekma na domačem parketu pred začetkom nove tekmovalne sezone. Veselimo se, da nas bodo navijači lahko spoznali v Tivoliju, in da vsi, ki nas bodo v prihodnji sezoni spremljali vidijo, da delamo dobro, in da smo na pravi poti. Upam, da bo Hala Tivoli polna do zadnjega kotička!«


PRIPRAVLJALNE TEKME 2019

Hala Tivoli (Ljubljana), sreda, 11. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – RATIOPHARM ULM (TV prenos na Šport TV 1 in Facebook strani Cedevita Olimpija Ljubljana)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), sobota, 14. september, ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VANOLI CREMONA (mednarodni turnir)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), nedelja, 15. september:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV (mednarodni turnir)

Hala Tivoli (Ljubljana), sobota, 21. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (tekma zaprta za javnost)


Že odigrano:

ŠD Rogla (Rogla), sreda, 28. avgust:
CEDEVITA OLIMPIJA – INTER BRATISLAVA 75:61 (22:15, 18:18, 17:9, 18:19)
Cedevita Olimpija: Novak 1, Boatright 8, Blažič 14, Krampelj 8, Miller-McIntyre 7, Zagorac 2, Mulalić 4, Krušlin 5, Vujačić 8, Stipanović 7, Hopkins 8, Rikić 3.

ŠD Vitranc (Kranjska Gora), torek, 3. september:
NIŽNI NOVGOROD – CEDEVITA OLIMPIJA 65:61 (16:12, 14:17, 17:19, 18:13)
Cedevita Olimpija: Krušlin, Boatright 7, Krampelj, Hopkins 4, Vujačić, Mulalić 8, Miller-McIntyre 8, Blažič 16, Stipanović 7, Novak, Rikić 6, Murić 5.

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), petek, 6. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – GAZIANTEP 92:88* (17:18, 19:27, 23:17, 26:23, 7:3)
Cedevita Olimpija: Krušlin 5, Boatright 26, Krampelj, Hopkins 7, Vujačić, Murić 13, Mulalić, Miller-McInytre 11, Blažič 18, Stipanović 12, Zagorac, Rikić.
*Po podaljšku.

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), sobota, 7. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI 79:70 (33:16, 10:14, 27:19, 9:21)
Cedevita Olimpija: Krušlin 3, Boatright 5, Krampelj, Hopkins 12 (6 skokov),Vujačić, Murić 5, Mulalić, Miller-McIntyre 20, Blažič 14 (5 skokov), Stipanović 15 (5 skokov), Zagorac 5, Rikić.