Crvena Zvezda je absolutni favorit

Union Olimpijo v nedeljo, 18.10. ob 17.00 čaka gostovanje v Beogradu pri Crveni Zvezdi.

Union Olimpijo v 6. krogu Lige ABA čaka gostovanje pri prvem favoritu tekmovanja in evroligašu beograjski Crveni Zvezdi. Ljubljančani bodo v dvorani Pionir gostovali v nedeljo, 18.10. ob 17.00.

Union Olimpija v Beograd odhaja dobro razpoložena, saj je v sredo z zmago nad Trentom 98:97 v EuroCupu zabeležila že svojo tretjo zaporedno zmago. Crvena Zvezda je zagotovo favorit srečanja, saj je trenutno na 1. mestu v Ligi ABA (zgolj en poraz po 5. krogu, proti evroligašu Cedeviti 74:72 na gostovanju v Zagrebu). Včeraj so visoko v Beogradu premagali francoski Strasbourg 81:59 in zabeležili uvodno zmago v Evroligi.

Zdravstveno stanje v taboru Uniona Olimpije ostaja nespremenjeno, saj so vsi igralci pripravljeni na zahtevno gostovanje.  

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Vemo, da je Crvena Zvezda absolutni favorit dvoboja. V tem ni dvoma. Imajo vrhunsko ekipo z vrhunskimi posamezniki. Pred tekmo zagotovo razmišljamo pozitivno. V Beograd odhajamo, da naredimo vse kar je v naši moči, da čim dražje prodamo svojo kožo. Želimo se pokazati v čim boljši luči. Kaj nam bo to prineslo na koncu tekme, bomo videli. Še posebej so nevarni pod samim obročem, kjer bomo morali res odigrati ekipno v obrambi in pravilno se odzvati na njihovo agresivno obrambo, preko katere posledično dosegajo številne lahke koše. Če želimo razmišljati o ugodnem rezultatu bomo morali narediti res izjemno delo, drugače se nam ne piše nič dobrega. To so nekako glavni poudarki, ampak kot sem rekel, razmišljamo pozitivno, gremo na pot, da čim dražje prodamo svojo kožo, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo."

Sava Lešić, igralec Uniona Olimpije: "V Beogradu nimamo nič za izgubiti, lahko samo pridobimo. Odigrati moramo po svojih najboljših močeh. Nismo v položaju, da grozimo Crveni Zvezdi, saj so absolutni favoriti pred tekmo. Mislim, da lahko z vsemi v Ligi ABA igramo enakovredno, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo."