David Kralj na posojo v Helios Suns

Mladi košarkar Cedevite Olimpije David Kralj, ki je v Ljubljano prišel v minuli sezoni, bo tekmovalno sezono 2019/20 kot posojeni košarkar začel v domžalskih Helios Suns.

Moštvo Cedevite Olimpije je v sredo uradno začelo s pripravami na novo tekmovalno sezono. Priprave je z Zmaji začel tudi mladi David Kralj, ki pa bo vsaj v začetku prihajajoče sezone nosil dres domžalskih Helios Suns kot posojeni igralec ljubljanskega kluba. Obenem pa sta se kluba dogovorila, da se lahko Kralj ob začetku drugega dela slovenskega državnega prvenstva vrne v Stožice.

David Kralj, otrok Cedevite Olimpije, je svojo košarkarsko pot začel prav v ljubljanskem klubu, v sezoni 2017/18 pa igral za LTH Castings iz Škofje Loke. Sezono 2018/19 je začel v Severni Karolini, kjer je v Ligi NCAA nosil dres Univerze Coastals Carolina, in v povprečju v 22,6 minutah, ki jih je prebil na parketu, dosegal 7,5 točke, 1,6 skoka in 1,1 podajo na tekmo. Januarja 2019 se je Kralj vrnil v Ljubljano in znova oblekel dres Zmajev.

Na dveh tekmah, ki ju je v minuli sezoni odigral za Zmaje, je Kralj v povprečju dosegal točko in skok v malo več kot petih minutah igre, kot posojeni igralec pa je sezono sklenil v Gorenjski gradbeni družbi Šenčur in na 12 tekmah v povprečju beležil 7,7 točke, 1,8 skoka in 0,4 podaje na tekmo.