Dobrodelen december 2017

V preteklem decembru 2017 smo pri KK Petrol Olimpija Ljubljana naše domače tekme izkoristili za družbeno-odgovoren namen.

V preteklem decembru 2017 smo pri KK Petrol Olimpija Ljubljana naše domače tekme izkoristili za družbeno-odgovoren namen. Pridružili smo se projektu Botrstvo v Sloveniji, ki je z akcijo Čarobna zima skušal pričarati otrokom iz neprivilegiranih okolij nepozabna praznična doživetja v krogu družine. Organizatorji so jih povabili na različne dogodke, koncerte, kino predstave, na drsališča… Takšni obiski so za veliko družin samoumevni, za tiste v stiski pa pogosto ostanejo neuresničena želja.

Pri Petrolu Olimpiji smo se odločili, da jim ponudimo brezplačen ogled za vse domače decembrske tekme. V ta namen smo se povezali z različnimi društvi in zavodi po celi Sloveniji, ki so nam izjemno pomagali k uresničitvi naše skupne dobrodelne geste. Kontaktirali smo centre za socialno delo, materinske in mladinske domove, varne hiše, krizne centre, Rdeči križ, ZPM Moste Polje Ljubljana, Slovensko Filantropijo, Bazo prostovoljcev in mnoga društva, pa tudi posameznike, ki dnevno pomagajo družinam v stiski. Zahvaljujemo se vsem, tudi projektni skupini iz Zavoda Nefiks, da smo skupaj polepšali praznike otrokom, mladostnikom in staršem.