Glasuj za najkoristnejšega igralca Cedevite Olimpije v decembru!

Košarkarji Cedevite Olimpije so zadnji mesec koledarskega leta 2019 sklenili na krilih niza štirih zaporednih zmag, čas pa je, da izberemo najkoristnejšega igralca ljubljanskega moštva v decembru.

Znova lahko vsi navijači Cedevite Olimpije izbirate med štirimi košarkarji, ki so bili v minulem mesecu, po statističnih podatkih, najbolj učinkoviti med vsemi, ki jih najdemo na seznamu igralcev ljubljanskega kluba. Ob Jaki Blažiču in Ryanu Boatrightu, ki sta naslov najkoristnejšega igralca meseca osvojila v oktobru oziroma novembru, sta tu še Codi Miller-McIntyre in Edo Murić.

Za MVP-ja glasujete tako, da v kontaktni obrazec, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, vpišite svoj elektronski naslov, pod Zadevo zapišite »MVP – December 2019«, v Vsebino pa zapišete ime igralca (Ryan Boatright, Edo Murić, Codi Miller-McIntyre, Jaka Blažič). Med vsemi prejetimi glasovi (do petka, 10. januarja, do 20.00) bomo izžrebali navijača, ki bo prejel navijaško majico KK Cedevita Olimpija s podpisom najkoristnejšega igralca meseca ter dve vstopnici za ogled obračuna Lige ABA z Mornarjem iz Bara, ki bo 18. januarja v Stožicah.


Ryan Boatright (7 tekem, 21,7 minute na tekmo, 12,7 točke na tekmo, 2,3 skoke na tekmo, 3,1 podaje na tekmo, 0,7 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 13,0)

Na sedmih tekmah, ki jih je Cedevita Olimpija odigrala v decembru, je Ryan Boatright mejo desetih točk presegel štirikrat, najbolj razpoložen pa je bil na uvodnih treh decembrskih obračunih, saj je proti Crveni zvezdi mts, Budućnosti VOLI in Nanterrju 92 skupaj dosegel kar 54 točk (povprečje 18,0). Tudi na zadnji tekmi koledarskega leta 2019, v nedeljo, 29. decembra v Zagrebu proti Ciboni, je bil Boatright, najkoristnejši igralec Zmajev po izboru navijačev v novembru, s 17 točkami najbolj razpoložen med vsemi ljubljanskimi košarkarji.

Edo Murić (7 tekem, 21,1 minute na tekmo, 10,4 točke na tekmo, 4,9 skoke na tekmo, 1,9 podaje na tekmo, 0,7 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 12,9)

Ljubljanski košarkar v dresu ljubljanskega kluba, Edo Murić, je bil v decembru izjemno razpoložen, saj je na štirih tekmah uspel preseči mejo desetih točk, med 11. in 21. decembrom pa je na teh štirih obračunih v povprečju dosegal 14,0 točk in 5,8 skokov na tekmo.

V spominu bo vsem vsekakor ostala tekma z Mego Bemax, na kateri se je Murić 'snel z verige' v odločilnem drugem podaljšku, in s tremi zadetimi meti za tri točke zagotovil zmago svojemu moštvu.

Codi Miller-McIntyre (7 tekem, 29,3 minute na tekmo, 12,0 točke na tekmo, 4,3 skoke na tekmo, 5,0 podaje na tekmo, 1,7 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 13,9)

Tudi Codi Miller-McIntyre je na štirih od sedmih decembrskih tekem uspel preseči mejo desetih doseženih točk. Obenem je ameriški organizator igre, ki je z odhodom Martina Kramplja na posojo v Andoro postal najmlajših član zasedbe Zmajev, edini presegel mejo desetih podaj na eni tekmi, to pa mu je uspelo na dvoboju 10. kola 7Days EuroCupa z Joventutom iz Badalone.

Jaka Blažič (7 tekem, 28,9 minute na tekmo, 13,4 točke na tekmo, 5,3 skoke na tekmo, 3,4 podaje na tekmo, 1,0 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 19,3)

Kapetan Cedevite Olimpije je v decembru še drugič v sezoni postal najkoristnejši igralec kola v Ligi ABA, to pa mu je uspelo z izjemno predstavo v 12. kolu v Hali Tivoli proti Megi Bemax, ko je v statistiko vpisal 33 točk, devet skokov in šest podaj. Obenem je Blažič v Hramu slovenske košarke z izjemnim metom za tri točke poskrbel za drugi podaljšek, odločilne točke pa je prispeval tudi kolo kasneje proti zagrebški Ciboni, ko je s tremi zadetimi prostimi meti tehtnico prevesil v korist Cedevite Olimpije.