Glasujte za Petrolovega igralca meseca!

Košarkarji Cedevite Olimpije so že pošteno zakorakali v drugi mesec koledarskega leta, čas pa je, da skupaj izberemo Petrolovega igralca meseca oziroma najkoristnejšega igralca ljubljanskega moštva v januarju.

Znova lahko vsi navijači Cedevite Olimpije izbirate med štirimi košarkarji, ki so bili v minulem mesecu, po statističnih podatkih, najbolj učinkoviti med vsemi, ki jih najdemo na seznamu igralcev ljubljanskega kluba.

Za MVP-ja glasujete tako, da v kontaktni obrazec, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI, vpišite svoj elektronski naslov, pod Zadevo zapišite »MVP – Januar 2020«, v Vsebino pa zapišete ime igralca (Mikael Hopkins, Edo Murić, Codi Miller-McIntyre, Jaka Blažič). Med vsemi prejetimi glasovi (do nedelje, 9. februarja, do 20.00) bomo izžrebali navijača, ki bo prejel navijaško majico KK Cedevita Olimpija s podpisom najkoristnejšega igralca meseca.


Mikael Hopkins (4 tekme, 24,2 minute na tekmo, 9,0 točke na tekmo, 9,0 skoke na tekmo, 1,0 podaje na tekmo, 0,0 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 11,8)

Mikael Hopkins je bil v januarju le korak oddaljen od tega, da bi v povprečju beležil dvojnega dvojčka. Tako je januar sklenil s povprečjem 9,0 točke in 9,0 skoke na obračun, dvakrat, proti Partizanu NIS in Mornarju iz Bara, pa je uspel preseči mejo desetih točk.

Edo Murić (4 tekme, 22,0 minute na tekmo, 7,8 točke na tekmo, 4,3 skoke na tekmo, 1,8 podaje na tekmo, 1,0 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 6,5)

Slovenski reprezentant in ambasador projekta 'OneTeam' pri Cedeviti Olimpiji Edo Murić je v januarju na parketu v povprečju preživel 22,0 minute na tekmo, v tem času pa dosegal 7,8 točke in 4,3 skoke na obračun.

Codi Miller-McIntyre (4 tekme, 31,1 minute na tekmo, 16,8 točke na tekmo, 5,3 skoke na tekmo, 5,3 podaje na tekmo, 1,8 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 20,0)

Codi Miller-McIntyre je bil v januarju najbolj učinkovit košarkar Cedevite Olimpije. Na vseh štirih tekmah je presegel mejo desetih točk, dvakrat celo mejo 20 točk, najbolj učinkovit, z valorizacijskim indeksom 23, pa je bil na obračunih z Igokeo in Mornarjem. Proti moštvu iz Bosne in Hercegovine je v statistiko vpisal 22 točk, osem skokov in pet podaj, proti Mornarju iz Bara pa je v 35 minutah 23 točkam dodal pet skokov, štiri podaje in štiri pridobljene žoge.

Jaka Blažič (4 tekme, 27,8 minute na tekmo, 16,3 točke na tekmo, 5,3 skoke na tekmo, 2,0 podaje na tekmo, 0,5 pridobljene žoge na tekmo, valorizacijski indeks 16,3)

Tako kot Miller-McIntyre je tudi Jaka Blažič v januarju na vseh štirih tekmah presegel mejo desetih točk, uvodni mesec koledarskega leta 2020 pa je sklenil s povprečnim valorizacijskim indeksom 16,3. Najbolj učinkovito predstavo je kapetan Cedevite Olimpije prikazal v Beogradu proti Partizanu NIS, ko je 22 točkam dodal 11 skokov in dve podaji (valorizacijski indeks 24).