Gostovanje pri favoritu skupine

Union Olimpija, ki ima kar nekaj težav s poškodbami, se bo v sredo, 4.11. ob 20.30 na gostovanju zoperstavila baskovskemu Bilbau.

Union Olimpijo v 4. krogu EuroCupa čaka gostovanje pri baskovskem klubu Dominion Basket Bilbao, ki je favorit skupine. Ljubljančane čaka tekma v sredo, 4.11. ob 20.30. TV prenos srečanja bo na Šport TV!

Igralci trenerja Gašperja Potočnika imajo pred težkim gostovanjem kar nekaj težav s poškodbami, saj v Španijo zagotovo ne potujeta Sava Lešić (hud udarec v mečno mišico) in Gregor Hrovat (težji zvin gležnja).  Nekaj težav z lažjimi poškodbami imata tudi Zack Wright in Ronalds Zakis, ki pa bosta stisnila zobe. Ekipi Uniona Olimpije se za gostovanje pridružuje  mladi Grega Sajevic, ki je igralec z dvojno registracijo (primarno v Škofji Loki).

VIDEO - Trener Potočnik
VIDEO - kapetan Zagorac

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Mislim, da je vsem jasno kam odhajamo na gostovanje. Gre za vrhunsko ekipo z zvenečimi imeni. Igrajo zelo hitro košarko, tipično špansko z velikim številom metov, če je potrebno že na začetku napada. Čaka nas izjemno težka naloga. V obrambi bomo morali biti izjemno koncentrirani, saj so izkušeni in kvalitetni igralci, igrajo hitro ter veliko improvizirajo. Zelo dobro berejo obrambo, kar je logično, saj so zelo izkušeni. Pri tem prednjači predvsem Mumbru, zato lahko še enkrat poudarim, da nas čaka težka naloga. V Bilbao odhajamo sproščeni, brez pritiska in naredili bomo vse, da se jim zoperstavimo po najboljših močeh. Kaj nam bo to prineslo na koncu tekme, bomo pa videli. Zagotovo z nami ne gresta Lešić in Hrovat, saj sta poškodovana. Vsaj še kakšen teden dni trajalo, da se priključita ekipi. Vsi ostali so dokaj zdravi, nekaj težav imata zgolj Zakis in Wright, v ekipo se vrača kapetan Zagorac."

Saša Zagorac, kapetan Uniona Olimpije: "Imamo težave s poškodbami. Ostali bomo morali dati še več na parketu. Bilbao je v odlični formi, ki je favorit naše skupine. V Bilbao odhajamo sproščeni, da pokažemo maksimum in izkoristimo naše priložnosti."