Hapoel je bil boljši 89:74

Union Olimpija je v 3. krogu 7Days EuroCupa v Stožicah morala priznati premoč zvezdniškemu Hapoelu iz Jeruzalema 89:74.

Union Olimpija je v Stožicah na tretji tekmi 7Days EuroCupa morala priznati premoč zvezdniški zasedbi Hapoela iz Jeruzalema 89:74. Ljubljančani so nekoliko premehko odprli srečanje, potem pa boljše nadaljevali. Proti koncu tretje četrtine so Zmajem pošle moči in Hapoel je zasluženo slavil zmago v Ljubljani. statistika

DOGAJANJE OB PARKETU - ROŽNATI OKTOBER NA TEKMI V STOŽICAH

Zmaje v soboto, 29.10. ob 19.00 čaka tekma v Domžalah proti Helios Suns (Liga Nova KBM). Prenos srečanja bo na Šport TV.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Lahko sem zadovoljen z igro v drugi četrtini in delom tretje četrtine, kjer smo pokazali, da bi se dalo igrati z njimi. Vse to je dokaj časovno omejeno, saj ko smo imeli rezultat 50:50, v tistem trenutku smo prelahko zapravili priložnost. Ne morem reči, da se fantje niso trudili, ampak vedno nam zmanjka nekaj. Kako odpremo tekmo, kako delamo male osebne napake. Vse to se prenaša, vse to govori o manjku agresivnosti. Preveč smo sramežljivi. Na trenutke, ko zagrizemo pa pokažemo, da lahko igramo. Odkrito lahko rečem, da se je pri rezultatu 50:50 tekma prelomila, saj smo zgrešili nekaj lahkih košev, potem pa so nam na drugi strani ušli na deset točk razlike in srečanje varno pripeljali do konca. V teh trenutkih je do izraza prišla njihova kvaliteta. Mislim, da smo dobro zapirali raketo. Posledično pa smo preveč prostora pustili zunanji liniji, ki sta to Kinsey in Jerrells izkoristila. Imam mešane občutke, ne morem biti nezadovoljen, ampak dejstvo je, da moramo pozitivne stvari prenesti na druge tekme, kjer so bolj primerni nasprotniki, če se lahko tako izrazim."

Simone Pianigiani, trener Hapoela: "Zelo pomembna  zmaga za nas. Želeli smo zmagati in potrditi zmago v Valenciji. Ni bilo lahko, saj je vsaka tekma v 7Days EuroCupu težka. Videli ste rezultate v naši skupini. Zelo spoštujem Olimpijo, saj je veliko ime evropske košarke. Njihovi igralci igrajo vedno do konca tekme in ne obupujejo. Odigrali so dve tesni tekmi v 7Days EuroCupu vse do konca. Vesel sem zmage. Imeli smo slabe trenutke v drugi četrtini, saj smo mislili, da bomo zmagali z napadom in to je preprosto nedopustljivo. V drugem polčasu smo odigrali veliko boljše."

Video