Presenetili v Španiji 83:80

Union Olimpija je na gostovanju v EuroCupu pri Dominion Bilbao Basketu slavila z rezultatom 83:80.

Union Olimpija je v 4. krogu EuroCupa zabeležila drugo zmago v tem tekmovanju. Na gostovanju pri favoritu skupine Dominion Bilbao Basketu so Zmaji prikazali izjemno predstavo in na koncu zasluženo zmagali 83:80. Ljubljančani, ki imajo težave s poškodbami (manjkala sta Gregor Hrovat in Sava Lešić), so bili boljši nasprotnik večji del tekme, ob koncu pa so po lepo odigrani končnici prišli do popolnoma zaslužene zmage nad zvenečim tekmecem.

Za Union Olimpijo je vrhunsko predstavo pokazal Zack Wright, ki je zbral 18 točk, 10 skokov in kar 5 podaj. Njegov končni indeks je bil kar 36. Drugi strelec za Union Olimpijo je bil kapetan Saša Zagorac, ki je dosegel 17 točk in se tako na lep način vrnil po poškodbi in bolezni. 11 točk in nekaj pomembnih prostih metov, je prispeval Blaž Mahkovic. Vsak po 10 točk sta dodala Miha Lapornik in Blaž Mesiček. Pri Bilbau je bil najboljši strelec Alex Mumbru, ki je dosegel 15 točk. statistika

Union Olimpijo v nedeljo, 8.11. ob 17.00 čaka gostovanje v Ligi ABA. Zmaji se bodo v Celju pomerili s Tajfunom.

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke igralcem za prikazano, predvsem zaradi situacije pred tekmo. Imeli smo težave s poškodbami in štirimi zaporednimi porazi. Igrali smo z izjemno kvalitetnim nasprotnikom na gostovanju, zato sem te zmage še toliko bolj vesel. Vesel sem tudi zaradi dejstva, da so fantje verjeli v uspeh na gostovanju pri ekipi kot je Bilbao."

Video