Izpad v četrtfinalu Lige Telemach

Union Olimpija je izgubila drugo četrtfinalno tekmo na gostovanju v Domžalah 72:69. Helios se je z rezultatom 2:0 v zmagah prebil v polfinale Lige Telemach.

Tekma v nabito polni dvorani v Domžalah je bila izjemno razburljiva, odločitev pa je padla pet desetink sekunde pred zaključkom. Sodnik Saša Pukl je tedaj zapiskal osebno napako Marka Marinovića ob metu Jureta Pelka za tri točke. Rezultat je bil izenačen, njegova odločitev pa je povzročila skoraj petminutno prekinitev tekme. Domžalski košarkar je bil trikrat uspešen in zmaga je pripadla Heliosu.

STATISTIKA

Gašper Okorn, trener Heliosa Suns: "Čestitke našim igralcem, to je njihova zmaga. Zasluženo smo v polfinalu Lige Telemach! Iz sedme pozicije pred končnico smo proti Union Olimpiji dobili dve tesni tekmi. Pokazali smo karakter in kot ekipa opravili maturitetni izpit. Bili smo čvrsti in znali reagirati tudi v težkih trenutkih, ko so se nasprotniki po zaostanku 14 točk povzpeli na sedem točk naskoka. Žal mi je za to, kar se je dogajalo na koncu tekme. To ne sodi na košarkarska igrišča, tudi poraz je potrebno znati prenesti. Dvoma o osebni napaki nad Juretom Pelkom ni bilo, zato tudi ni razloga za takšne reakcije. Da ne bo pomote, nisem nasprotnik Uniona Olimpije, saj sem Ljubljančan in ta klub mi je dal kruh, da sem nekaj napravil v svoji karieri. Želim ji, da se postavi na noge, saj brez dobre Union Olimpije ni dobre slovenske košarke. Rad bi se zahvalil še polni dvorani. Igrati pred takim vzdušjem je res velik užitek in pa predvsem lažje. Vsem navijačem se najlepše zahvaljujem in jih vabim tudi na naslednjo domačo tekmo, ko bomo igrali v polfinalu državnega prvenstva."

Memi Bečirović, trener Union Olimpije: "Vsi napadajo Union Olimpijo, brez nje pa ne bi bilo slovenske košarke. Vprašajte sodnika Pukla, ali je on nad Olimpijo in nad slovensko košarko. Poglejmo si posnetek tekme, preverimo koliko je bilo osebnih napak in koliko izmed njih jih je bilo dosojenih. Pa ne mislim le zadnjo osebno napako, čeprav se te nikjer ne bi dosodilo. Ne želim zmanjševati zmage Heliosa, a Olimpijo bi vsi radi videli na kolenih. Olimpija sedaj je na kolenih, a kaj imate od tega. Boste spremljali drugo ligo? Je to cilj? Če ja, potem v redu. Zakaj se nikoli ne napade sodnikov, zakaj nikoli oni niso krivi za odsojeno? Imamo polno mladih fantov. Kaj bodo sedaj počeli? Seveda jim ni vseeno."