Jaka Blažič izbran za najkoristnejšega igralca tretjega kola Lige ABA

S svojo izjemno predstavo na sobotnem obračunu z Igokeo v Laktaših, na katerem je bil s 30 točkami glavni akter zmage Cedevite Olimpije po kar dveh podaljških, je bil kapetan Zmajev Jaka Blažič izbran za najkoristnejšega igralca tretjega kola Lige ABA.

Košarkarji Cedevite Olimpije so za zmago v Laktaših, ki je bila, poleg tega, da je bila tretja zaporedna v tej sezoni, tudi zgodovinska prva na gostovanju pri Igokei, potrebovali kar dva podaljška. Triler v Laktaših se je v drugem podaljšku nato odvil po načrtih Zmajev, tehtnico sta na stran Ljubljančanov nagnila Edo Murić in Ryan Boatright, njuno delo pa je v izdihljajih srečanja dokončal Filip Krušlin. Z zmago s 95:90 so se ljubljanski košarkarji utrdili med ekipami, ki trenutno kraljujejo na vrhu lestvice Lige ABA, glavni motor Cedevite Olimpije v Laktaših pa je bil Jaka Blažič, ki je obračun sklenil s kar 30 točkami in šestimi skoki, njegova predstava pa se bo v zgodovini ljubljanskega kluba zapisala kot ena izmed najboljših na posamezni tekmi.

»Obračun z Igokeo je bil resnično zelo zahteven za vse nas, to pa smo tudi pričakovali pred gostovanjem v Laktaših. Ekipa Igokee je zelo dobra, sestavljena je iz kvalitetnih igralcev. Tako kot mi, se tudi oni še naprej iščejo v igri, in skušajo ujeti pravi ritem, ki bi jim prinesel zmage. Menim, da smo na koncu zasluženo slavili zmago, potrebovali pa smo kar dva podaljška,« je po tekmi povedal Blažič, ob tem pa se uzrl še na sredino neuspešno gostovanje v Italiji v Evropskem pokalu: »Uspeh v Laktaših je manjši obliž na rane po sredinem porazu v 7Days EuroCup proti Germani Brescii.«

Časa za razmišljanje o preteklih tekmah ni veliko. Že v sredo ob 20.30 v ljubljanske Stožice prihaja francoski Nanterre 92, pred Zmaji pa je nova zahtevna preizkušnja.

»Iskreno mi še ni uspelo pogledati nobene tekme naših sredinih tekmecev v tej sezoni. Imamo dva dneva do začetka obračuna, ki je za nas zelo pomemben, zato je na nas, da se dobro pripravimo,« zatrdi Blažič, ki je po uvodnih treh kolih 7Days EuroCupa v povprečju dosega 12,3 točke, 4,7 skoke in 1,7 podaje na tekmo. »Nanterre 92 ima po treh kolih izkupiček zmage in dveh porazov, mi pa smo trenutno še brez zmage. Lovili bomo prvo domačo zmago na evropskih tekmah, ki pa bi hkrati pomenila tudi prvo zmago v tej sezoni Evropskega pokala.«

Sredin obračun s Parižani pa ne bo edina tekma, ki jo bodo imeli navijači v tem tednu priložnost spremljati v stoženski lepotici. V soboto ob 18.00 v slovensko prestolnico prihaja beograjski Partizan NIS, košarkarski navdušenci pa bodo tako lahko videli obračun dveh moštev, ki v tej sezoni nastopata v Evropskem pokalu in Ligi ABA, spadata pa v ožji izbor ekip, ki se bodo borile za najvišja mesta v regionalnem tekmovanju.

»V soboto doma v četrtem kolu pričakujemo tudi beograjski Partizan NIS. Zavedamo se, da bo šlo tu za obračun dveh kvalitetnih ekip, mnogi na sobotno tekmo že zdaj gledajo kot na derbi regionalnega tekmovanja,« se pomembnosti sobotnega obračuna zaveda Blažič, obenem pa je na obe prihajajoči tekmi povabil tudi navijače Zmajev. »Potrebovali bomo pomoč navijačev s tribun Arene Stožice. Verjamem, da nas bodo naši navijači prišli podpret v velikem številu na obe tekmi in veselimo se, da se bomo znova vrnili na domači parket.«

Vstopnice za ogled obeh tekem so že na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.

Video