Jan Novak se je pridružil treningom Cedevite Olimpije

Del članske ekipe Cedevite Olimpije bo v letošnjem pripravljalnem obdobju na novo tekmovalno sezono tudi Jan Novak, ki je v minulih treh sezonah nosil dres Šenčurja.

Mladi, 24-letni ljubljanski košarkar, ki je svojo košarkarsko pot začel na Vrhniku, pri Slovanu pa je prvič okusil moč članske košarke. Iz Ljubljane se je nato preselil v domžalsko Lastovko, s katero je leta 2016 tudi zaigral v finalu Pokala Spar proti novomeški Krki.

Pred začetkom sezone 2016/17 ga je športna pot vodila v Šenčur pri Kranju, kjer je za Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur v minuli sezoni nastopil na 27 tekmah in v povprečju dosegal 4,6 točke, 2,4 podaje in 2,1 skoka na tekmo.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Članski ekipi Cedevite Olimpije se bo v tem pripravljalnem obdobju pridružil Jan Novak, ki je v minulih treh sezonah nosil dres Šenčurja. Za to smo se odločili predvsem zaradi števila igralcev, ki bodo morali biti del trenažnega procesa tekom priprav, saj želimo, da treningi potekajo nemoteno. Jan bo imel hkrati odlično priložnost, da napreduje in si z dobrim ter pridnim delom morda pribori mesto v našem moštvu.«