Jiří Welsch obiskal Zmajčkov kamp

V Ljubljani so najmlajši košarkarski nadobudneži že začeli z Zmajčkovim kampom. V Stožicah jih je že prvi dan obiskal nekdanji košarkar Petrol Olimpije, legendarni Jiří Welsch.

Ob začetku Zmajčkovega kampa je vse udeležence na samem uvodu v kamp pozdravil nekdanji košarkar Petrol Olimpije, Jiří Welsch, ki je pustil velik pečat v ljubljanski košarki. Dres ljubljanskega moštva je nosil med letoma 2000 in 2002, leta 2002 postal prvak Lige ABA, leta 2001 slovenski državni prvak, dvakrat (2001, 2002) pa še pokalni prvak. Ob tem je bil leta 2002 izbran tudi za najkoristnejšega košarkarja slovenskega pokala. Športna pot ga je med drugim vodila tudi v Ligo NBA, kjer je nosil dres Golden State Warriors, Cleveland Cavaliers in Milwaukee Bucks.

Nekdanji Zmaj je nadobudnim Zmajčkom povedla vse o svojih košarkarskih začetkih, Olimpiji, in poti, ki ga je vodila onkraj Luže in nazaj v Evropo. Mladim udeležencem Zmajčkovega kampa je pokazal tudi osnove pravilne nastavitve žoge pri metu na košu in seveda vse povezano z metom.

Galerija