Kapetan Cedevite Olimpije je postal Jaka Blažič

Zlati slovenski reprezentant in branilec Cedevite Olimpije Jaka Blažič bo v prihajajoči sezoni kapetan ljubljanskih Zmajev.

Po tem, ko se je julija vrnil v Ljubljano, bo Jako Blažiča v prihajajoči tekmovalni sezoni doletela prav posebna čast. 29-letnik, ki je s slovensko moško člansko reprezentanco leta 2017 poskrbel za največji uspeh v zgodovini slovenske košarke, bo v tekmovalni sezoni 2019/20 kapetan članskega moštva KK Cedevita Olimpija.

Glavni trener Zmajev Slaven Rimac je Blažiču novo vlogo zaupal tekom pripravljalnega obdobja, med katerim je Blažič zaenkrat zaigral na vseh štirih pripravljalnih tekmah. V povprečju beleži 15,5 točke na tekmo, Blažič pa je bil po zmagah Cedevite Olimpije nad turškim Gaziantepom in črnogorsko Budućnostjo VOLI ob osvojitvi naslova zmagovalca memorialnega turnirja Mirze Delibašića izbran tudi za najkoristnejšega igralca turnirja v Sarajevu.

V sredo ob 18.30 se bodo Zmaji v Hali Tivoli prvič uradno predstavili svojim navijačem. Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati tudi na Šport TV 1.


Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Vloga kapetana v Cedeviti Olimpiji prinaša veliko odgovornost, saj vemo, da je poleti prišlo do združitve dveh klubov, in da je situacija zelo specifična. Hkrati pa je ta vloga tudi priznanje Jaki, ki ga vidimo kot igralca, ki je od prvega dne obstoja kluba želel biti del te zgodbe. Izbor Blažiča za kapetana je tako povsem logičen in upravičen.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Velika čast je postati kapetan Cedevite Olimpije, a ta vloga prinaša tudi veliko odgovornost. Zame osebno je to prvič, da imam takšno vlogo v ekipi, in poskušal bom po svojih najboljših močeh pomagati soigralcem.«