Košarkarji Cedevite Olimpije prvič stopili na parket stoženske lepotice

Moštvo Cedevite Olimpije je v sredo prvič v letošnjem pripravljalnem obdobju preizkusilo parket Arene Stožice, košarkarji in člani strokovnega štaba pa so stopili tudi pred predstavnike medijev.

Po tem, ko so košarkarji Cedevite Olimpije v ponedeljek začeli z vsemi potrebnimi zdravstvenimi pregledi, da so člani strokovnega štaba na čelu z glavnim trenerjem Slavenom Rimcem dobili boljši vpogled v pripravljenost igralcev, so Zmaji v sredo prvič stopili na parket stoženske lepotice in se predstavili tudi zbranim predstavnikom medijev.

Hkrati je Cedevita Olimpija predstavila vse pomočnike glavnega trenerja v novi tekmovalni sezoni. Na klopi bodo Rimcu pomagali Teo Čizmić, Marko Maravić in Dragiša Drobnjak. Čizmić je kot igralec takratne Jugoplastike dvakrat postal prvak Evrolige, osvojil je tudi štiri naslove jugoslovanskega državnega prvaka, v minuli sezoni pa je bil Rimčev pomočnik v zagrebški Cedeviti. V svoji trenerski karieri je deloval tudi kot glavni trener na Poljskem, Madžarskem in v Romuniji, kot igralec pa je med letoma 1995 in 1997 igral v Postojni. Maravić je stari znanec slovenskih košarkarskih parketov, ki je v preteklosti kot igralec že nosil dres Zmajev, v zadnjih dveh letih pa je deloval v okviru Košarkarskega kluba Ljubljana. Leta 2005 je bil del slovenske moške članske reprezentance na EuroBasketu, ki je potekal v Srbiji. Drobnjak je bil član strokovnega štaba ljubljanske ekipe že ob koncu minule sezone, kot igralec pa je priljubljeni 'Drole' kar šestkrat posegel po naslovu slovenskega državnega prvaka in dvakrat po naslovu belgijskega državnega prvaka, športne copate pa v kot postavil lani.

Na uvodnem treningu so bili prisotni skoraj vsi košarkarji, prišli so Filip Krušlin, Martin Krampelj, Michael Hopkins, Petar Vujačić, Edo Murić, Mirko Mulalić, Codi Miller-McIntyre, Jaka Blažič, David Kralj, Andrija Stipanović, Saša Zagorac ter Issuf Sanon. Manjkala sta le Marko Simonović, ki se je v slovenski prestolnici mudil le v ponedeljek, prestal zdravstvene preglede, nato pa se znova pridružil pripravam srbske članske reprezentance na septembrsko svetovno prvenstvo ter Ryan Boatright, ki je v Ljubljano prispel po prvem treningu.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v Ljubljani trenirali do 19. avgusta. Sledila bo selitev na Roglo, na Pohorju pa bodo Zmaji ostali vse do konca avgusta. Za tem se bodo vrnili v Ljubljano, 11. septembra ob 18.30 pa se bo Cedevita Olimpija navijačem in širši košarkarski javnosti prvič predstavila na pripravljalni tekmi. V Hali Tivoli se bodo Ljubljančani udarili z nemško ekipo ratiopharm Ulm, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Jaka Lakovič, dres nemškega moštva pa bo nosil tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić.

Sezonske vstopnice za ogled domačih tekem nove sezone si bodo vsi navijači po posebni predprodajni ceni lahko zagotovili od 27. avgusta dalje, vstopnice pa bodo v predprodaji na voljo vse do pripravljalne tekme v Hali Tivoli, 11. septembra.

Cedevita Olimpija bo v prihajajoči sezoni nastopala v 7Days EuroCupu, Ligi ABA, Ligi Nova KBM, Pokalu Spar ter Superpokalu Lige ABA. Prav na superpokalnem turnirju regionalnega tekmovanja bodo Zmaji konec septembra tudi uradno odprli novo tekmovalno sezono, domača premiera v novo sezono pa bo 2. oktobra, ko v Stožice na tekmi prvega kola Evropskega pokala prihaja Darušafaka Tekfen iz Carigrada.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Naš cilj ni le, da bi igrali čim bolje, temveč, da vrnemo navijače v dvorano, in da bodo tribune vedno bolj polne. Zelo zadovoljni smo, kako nam je uspelo sestaviti moštvo, čaka pa nas še nekaj zadev na poslovnem področju, saj gre za edinstveno situacijo združitve dveh klubov iz dveh različnih držav. A dobili smo vse licence, ki so bile potrebne in registrirani smo v vseh tekmovanjih, v katerih želimo nastopati, torej v 7Days EuroCupu, Ligi ABA, slovenskem državnem prvenstvu ter pokalu. Cilj v letošnji sezoni je imeti borbeno in atraktivno ekipo, ki bo v dvorano zvabila navijače. Želimo biti konkurenčni v vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali, a poudariti je potrebno, da gre za prehodno sezono. Borili se bomo, da dosežemo vse tekmovalne cilje, hkrati pa se pripravili na prihodnost, za drugo tretjo in ostale sezone pred nami. Želimo si namreč ustvariti dolgoročen in stabilen projekt. V tej sezoni nas je pri sestavljanju moštva zelo omejevalo dejstvo, da smo morali prekiniti veliko pogodb z igralci tako Cedevite iz Zagreba kot tudi Petrol Olimpije, in to je vplivalo na naš proračun. A to je vedno cena združevanje takih dveh športnih subjektov. Pripravljeni smo na sezono in jo nestrpno pričakujemo. Delamo vse s ciljem, da bi vse bilo v najlepšem redu.«

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»V rekordnem času smo uspeli sestaviti korektno moštvo, za katerega verjamem, da bo po godu tako gledalcem, kot trenerju Slavenu Rimcu, s katerim sva izvrstno sodelovala. Rdeča nit je, da smo iskali igralce, ki so lačni uspeha, in ki vedno potiskajo v ospredje ekipo in moštveni uspeh ter ne lastne statistike. Pomembno je, da so vsi igralci pristopili k projektu z odprtimi rokami, za kar se jim iskreno zahvaljujem. Vem, da je vsak izmed njih sprejel vlogo in odgovornost, ki jo mesto Ljubljana nosi, in da zopet v Ljubljano in Slovenijo vrnemo košarkarski sijaj na klubskem nivoju.«

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Imamo velike ambicije in ogromno željo, da naredimo nekaj posebnega. Težko je karkoli zagotoviti v pogledu rezultata, saj imamo povsem novo moštvo. Uspeli smo sestaviti ekipo z igralci s pravim karakterjem in verjamem, da bomo uspeli privabiti navijače na tribune z našim slogom igre.«