Krušlin: 'Želimo, da ljubljanski navijači prepoznajo našo dobro igro'

Filip Krušlin je eden izmed treh košarkarjev Cedevite Olimpije, ki sta v minuli sezoni nosila dres zagrebške Cedevite, v prihajajoči pa ga bomo lahko spremljali v dresu Zmajev.

Skupaj z Andrijo Stipanovićem in Edom Murićem bo Filip Krušlin predstavljal delček tria nekdanjih košarkarjev zagrebške Cedevite, ki bodo v prihajajoči sezoni nosili zeleno-oranžne barve Cedevite Olimpije. Krušlin že komaj čaka, da stopi na parket prelepe Arene Stožice, kot sam pravi, pa je glavni cilj celotne ekipe, da so tribune stoženske lepotice na vsaki tekmi napolnjene.

 »To je seveda glavni cilj. Konec koncev je prav to, da so tribune vsakič polne, celoten smisel športa in našega igranja košarke. Upam, da bomo dobro igrali in se borili, ter da bodo naše dobre igre navijači prepoznali in nas v čim večjem številu tudi podprli,« pove Krušlin in doda: »Nam, igralcem, in Cedeviti Olimpiji kot klubu, bi to pomenilo ogromno, saj se je veliko igralcev znašlo v novi situaciji, trume navijačev v stoženski dvorani pa bi zagotovo olajšale naše prilagajanje na novo mesto in novo sezono.«

30-letni Zagrebčan, ki je svojo košarkarsko pot začel v Ciboni, dres Cedevite pa prvič oblekel leta 2016, se zaveda, da ima Ljubljana, s tem pa tudi Slovenija, rada košarko, in da imajo ljubljanski Zmaji za seboj dolgo tradicijo. Ob tem si vsi navijači zagotovo znova želijo uživati v košarkarskih spektaklih v Stožicah.

»Mislim, da košarka v Sloveniji velja že skoraj za nacionalni šport. Slovenci so evropski prvaki, kar je praktično neverjeten podvig za takšno malo državo. Cedevita Olimpija je klub, ki ima dolgo tradicijo, mnenja pa sem, da so se navijači Zmajev v zadnjih letih zaradi slabših rezultatov morda nekoliko uspavali, klub in mesto Ljubljana pa na slabe rezultate nista navajena,« svoje misli strne Krušlin, ki je v minuli sezoni v Ligi ABA v povprečju dosegal 7,6 točke in 2,4 skoka na tekmo. »Želja je, da to obrnemo v korist nas in navijačev, in da bodo ljubljanski navijači naše dobre igre prepoznali. Pogoji za delo so odlični, Arena Stožice je prekrasna. Ne vidim težav na poti do tega, da v novi sezoni spišemo uspešno zgodbo.«

Ekipa in igralci, ki jo sestavljajo, je selekcionirana na osnovi dejstva, da so vsi košarkarji, ki jih bomo v prihajajoči sezoni imeli priložnost spremljati v dresu Cedevite Olimpije, pravi borci. Enako seveda velja tudi za Krušlina.

»Predpogoj sestave vsake ekipe je, da vsak igralec na parketu pusti vse, kar lahko, tako na treningu, kot tudi na tekmi. Kvaliteta ekipe se bo pokazala kasneje. Naša dolžnost in obveza vseh, ki bomo nosili dres Cedevite Olimpije, je, da vedno damo vse od sebe, in nedvomno bomo to ob vsaki priložnosti tudi storili. Ekipa je dobro sestavljena, na seznamu igralcev imamo res dobre košarkarje.«

Kljub vsemu, pa se Krušlin dobro zaveda, da je moštvo sestavljeno praktično povsem na novo. Za pisanje uspešne zgodbe bodo potrebni delo, potrpljenje in čas.

»Potrebujemo čas, saj je moštvo povsem na novo sestavljeno. Zagotovo od samega začetka ne more vse delovati na najboljši možni način, toda s pripravami smo začeli že zgodaj, tako da je čas na naši strani,« zaključi hrvaški košarkar, ki bo v prihajajoči sezoni zagotovo eden izmed tihih adutov glavnega trenerja Slavena Rimca.