Mesec v številkah: Cedevita Olimpija med najboljšimi moštvi Lige ABA

Za košarkarji Cedevite Olimpije je prvi mesec nove tekmovalne sezone, čas pa je, da si ogledamo, kaj po uvodnem mesecu pravijo številke.

1 ... Cedevita Olimpija je oktober zaključila na prvem mestu lestvice Lige ABA, kjer je trenutno skupaj z beograjskim FMP-jem.

4/0 ... Ljubljanski Zmaji so sezono v regionalnem tekmovanju prvič po sezoni 2011/12 začeli s štirimi zaporednimi zmagami.

5 ... S povprečjem 17,0 točk na tekmo je bil Codi Miller-McIntyre ob koncu oktobra peti strelec Lige ABA.

0/5 ... Nekoliko slabše gre Ljubljančanom v 7Days EuroCupu, kjer so po petih odigranih kolih še naprej brez zmage.

12 ... Košarkarji Cedevite Olimpije so s povprečjem 6,4 pridobljene žoge na tekmo trenutno na 12. mestu med vsemi moštvi v 7Days EuroCupu.

16,6 ... Codi Miller-McIntyre v Evropskem pokalu v povprečju dosega 16,6 točke, kar ga uvršča na deveto mesto lestvice strelcev.

19. 10. 2019 ... Cedevita Olimpija je 19. oktobra v Laktaših po dveh podaljških ugnala Igokeo (95:90), Jaka Blažič pa je bil s 30 točkami in šestimi skoki na koncu izbran tudi za najkoristnejšega igralca tretjega kola Lige ABA.

37,0 ... Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca so v Ligi ABA v oktobru povprečju zbrali 37,0 skokov na tekmo, največ med vsemi moštvi.

38 ... Valorizacijski indeks Jake Blažiča ob izboru za najkoristnejšega igralca tretjega kola Lige ABA.

53 ... Andrija Stipanović je v svoji karieri v Evropskem pokalu skupno zbral že 305 skokov, s tem izkupičkom pa je trenutno na 53. mestu na večni lestvici najboljših skakalcev.

83 ... S skupno 665 doseženimi točkami je Marko Simonović trenutno 83. najboljši strelec v zgodovini 7Days EuroCupa, s tem pa je najvišje na lestvici med vsemi igralci, ki trenutno nosijo dres Cedevite Olimpije.

86,5 ... Zmaji so imeli v oktobru v Ligi ABA najboljši napad med vsemi moštvi, povprečno so dosegali 86,5 točke na tekmo.