Mladi Zmaji bodo aktivni tudi to poletje

Kljub temu, da so slovenske reprezentance mlajših starostnih kategorij zaradi pandemije koronavirusa letos ostale brez udejstvovanj na mednarodnih tekmovanjih, pa bodo mladi košarkarji, med njimi tudi košarkarji Cedevite Olimpije, to poletje zelo aktivni.

Letošnje košarkarsko poletje bo minilo brez uradnih reprezentančnih aktivnosti, kandidati in kandidatke za reprezentančne vrste mlajših starostnih kategorij pa vseeno ne bodo mirovali oz. mirovale. Košarkarska zveza Slovenije je v okviru dvoletnega cikla priprav na evropska prvenstva mlajših starostnih kategorij leta 2021 pripravila obsežen program dela, temu primerno pa se bodo na poletnih pripravah zbrali letniki igralcev in igralk, ki bodo v letu 2021 nosilci ekip omenjenih starostnih kategorij

Košarkarske aktivnosti se bodo zaradi klubskih programov odvijale konec junija ter v juliju, v tradicionalnih bazah slovenskih reprezentanc – v Postojni, Slovenj Gradcu in na Rogli.

Že v ponedeljek se je zbrala slovenska reprezentanca do 18. leta, v kateri lahko najdemo štiri košarkarje Cedevite Olimpije (Nil Jovanović, Gašper Kočevar, Vukašin Todorović, Klei Nagode). Čez teden dni bo s treningi začela tudi slovenska reprezentanca do 20 let, na seznamu igralcev, vabljenih na aktivnosti, pa so Rok Radović, Miha Cerkvenik, Jan Sagadin, Mark Babšek Vrečko, Alen Malovčić, Robert Jurković, Žiga Daneu, Kim Klavžar in Luka Tekavčič. V ponedeljek, 6. julija, bo sledil še zbor Slovenije U16, na priprave pa so vabljeni Luka Šmitran, Lon Ličan, Alej Kump in Rok Popovič.