Mladinci Cedevite Olimpije na evroligaški turnir v Beograd

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije bodo tudi v tej sezoni sodelovali na evroligaškem turnirju v Beogradu, skušali pa si bodo izboriti mesto na finalnem turnirju, ki bo potekal v Nemčiji.

Mladinsko moštvo Cedevite Olimpije bo vnovič nastopilo na turnirju mladinske Evrolige, ki bo med 21. in 24. februarjem prihodnje leto potekal v Beogradu. Hkrati bomo lahko na tekmovanju v srbski prestolnici spremljali še ekipe Crvene zvezda mts, Partizana NIS, Mege Bemay, CFBB Pariza, Assecca Arke, Maccabija iz Tel Aviva in Panathinaikosa.

Finalni turnir mladinske Evrolige bo potekal v nemškem mestu Köln, pred tem pa bodo kvalifikacijski turnirji potekali še v Valencii, Münchnu in Kaunasu. Na finalni turnir se bodo prebili zmagovalci kvalifikacijskega turnirja, prvak mladinske Evrolige pa bo znan 24. maja 2020.

Tudi v minuli sezoni je eden od evroligaških Turnirjev prihodnje generacije potekal v Beogradu, Zmajčki pa so tekmovanje sklenili na četrtem mestu po tem, ko so na tekmi za tretje mesto po pravem košarkarskem trilerju morali priznati premoč grškemu Olympiakosu.