Mulalić: Ulma se ne bojimo

Union Olimpija bo v sredo, 19.10. ob 19.30 igrala tekmo 2. kroga 7Days EuroCup v nemškem Ulmu. Srečanje bo v prenosu na Šport TV.

Union Olimpijo v sredo, 19.10. ob 19.30 v nemškem Ulmu čaka tekma 2. kroga 7Days EuroCup (@Ratiopharm Ulm). Ljubljančani se v Nemčijo odpravljajo v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj so se pojavile določene težave s poškodbami in boleznimi.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Vedeli smo v kaj se spuščamo. Prišlo je do določenih težav. Igralci, ki gredo z nami v Ulm bodo morali pač postoriti več. Pojavile so se pričakovane ali pa nepričakovane stvari, ki se nam kar vrtijo v krogu. Imamo registriranih petnajst igralcev, da lahko kljub temu odigramo tekmo. Doma ostaja Pelko, ki si je poškodoval gleženj na tekmi proti Hopsom. Mesiček ostaja doma, saj se mu pojavljajo bolečine v hrbtu. Ritem tekem je hud in ni časa za regeneracijo. Fant je star 19 let, zato ga je potrebno bolj paziti. 32 ur na avtobusu v zelo kratkem času je za hrbet samo še poslabšanje. Odločili smo se, da ostane v Ljubljani, kjer bo delal terapije, normalno treniral in počakal na tekmi, ki sledita za vikend. Barbarič je preko noči zbolel, zato tudi ostaja v Ljubljani. Shashkov ostaja doma. Manjkal nam bo praktično cel set zunanje linije, zato se bomo morali prilagoditi in predvsem ne smemo preobremeniti Jeffersona, ki bo edini organizator igre, ki potuje z nami v Nemčijo. Mislim, da je jasno, da bo moral odigrati blizu štirideset minut, a vseeno bomo morali najti neko alternativo znotraj ekipe. Menjava na mestu organizatorja igre je Barbarič, Mesiček lahko pomaga, tretja rešitev pa je Pelko, a vsi te igralci ostajajo doma zaradi že omenjenih razlogov. Na licu mesta bomo poiskali rešitev, da Jefferson dobi kakšno minuto odmora med tekmo. Ratiopharm Ulm si deli vodilni položaj v nemški ligi, je še neporažen v domačem prvenstvu. Igrajo napadalno košarko, a z njimi se ne obremenjujemo, bolj smo osredotočeni nase. Mislim, da če se pravilno postavimo in če bo dnevna forma na pravem mestu, mislim, da lahko presenetimo v Ulmu."

Mirko Mulalić, kapetan Uniona Olimpije: "Čaka nas težko gostovanje. Ekipo Ratiopharm Ulma spoštujemo, a se jih ne bojimo. Kljub vsem težavam, ki jih imamo, razmišljamo zgolj o zmagi."