MVP meseca: Luka Šamanić

Mladi hrvaški košarkar v dresu Petrol Olimpije, Luka Šamanić, ki se je Zmajem pridružil pred začetkom sezone 2018/19, je bil s strani navijačev izbran za najkoristnejšega košarkarja meseca (MVP) decembra.

Dejstvo, da bo Luka Šamanić v sredo dopolnil zgolj 19 let, ga prav nič ne ustavlja pri tem, da že v svoji prvi sezoni v dresu Petrol Olimpije kaže odlične predstave in strahovit napredek iz tekme v tekmo. V mesecu decembru je Luka zaigral na sedmih tekmah, štirikrat pa je dosegel dvomestno število točk.

Svojo najboljšo predstavo je prikazal na uvodni decembrski tekmi. Na obračunu ljubljanskih moštev v Hali Tivoli, je Iliriji v 25 minutah nasul 20 točk, ob tem pa zbral še devet skokov, trikrat uspešno zaposlil svoje soigralce in tekmecem podelil dve blokadi. Z valorizacijskim indeksom 27 je bil uvrščen v najboljšo peterko kola Lige Nova KBM.

Zelo dobro se je mladi Luka, ki sicer prihaja iz Zagreba, izkazal tudi na obračunu Lige ABA z Mornarjem. Poleg tega, da je navdušil s kar nekaj lepimi potezami, med drugim tudi s spektakularnim zabijanjem po podaji Roka Badžima, je tekmo sklenil s 16 točkami in štirimi skoki, bil pa je nezgrešljiv pri metu iz igre (7/7).

»Moramo biti bolj zavzeti in motivirani, na čisto vsaki tekmi. Krasiti nas mora želja, da vsakič, ko stopimo na parket, zabeležimo novo zmago, hkrati pa se moramo boriti iz minute v minuto, saj bo le to prineslo željeni rezultat, to pa so seveda, zmage,« je povedal Luka po tem, ko je bil izbran za najkoristnejšega igralca meseca s strani navijačev, celoten intervju pa si boste lahko vsi prebrali v biltenu, ki ga boste lahko v zelenem ringu našli pred začetkom tekme s Filou Oostendejem, prihodnjo sredo, v Areni Stožice.

Luka Šamanić (december 2018): 21,6 min., 10,7 toč., 4,7 sko., 1,0 as., 0,7 prid. žog, 0,3 bl., 53,5% met iz igre, val. indeks 12,3.

Video