MVP meseca novembra: Ryan Boatright

Za košarkarji Cedevite Olimpije je nov koledarski mesec tekmovalne sezone 2019/20, navijači ljubljanskega kluba pa so za najkoristnejšega igralca novembra izbrali Ryana Boatrighta.

Ryan Boatright je stari znanec parketov na regionalni sceni, hkrati pa je bil v tekmovalni sezoni 2016/17 tudi član zagrebške Cedevite, za katero je v Ligi ABA zaigral na 18 tekmah, in v povprečju beležil 17,1 točke, 3,6 podaje in 2,1 skoke na tekmo. Z Zagrebčani je osvojil naslov hrvaškega državnega prvaka, izbran pa je bil tudi za najkoristnejšega igralca finalnega niza hrvaškega državnega prvenstva.

Pred prihodom v Cedevito Olimpijo je nosil dres Unicaje iz Malage, že po malo več kot mesecu dni pa se je Boatright izkazal za enega izmed ključnih členov ljubljanskega kluba v tej sezoni.

Na sedmih tekmah v novembru je v 23,3 minutah, ki jih je preživel na igrišču, v povprečju dosegal 12,4 točke, 2,1 skoka, 2,4 podaje in 1,3 pridobljene žoge na tekmo. Na šestih od sedmih tekem je dosegel dvomestno število točk, med nizom petih zaporednih zmag Zmajev pa je bil Boatright eden izmed najbolj učinkovitih igralcev v zeleno-oranžnem dresu.