MVP meseca oktobra: Jaka Blažič

Ob koncu vsakega koledarskega meseca bodo imeli navijači Cedevite Olimpije priložnost, da glasujejo za najkoristnejšega igralca ljubljanskega kluba v posameznem mesecu. Za najkoristnejšega igralca meseca oktobra je bil izbran kapetan Cedevite Olimpije, Jaka Blažič.

Jaka Blažič se je minulo poletje po nekaj sezonah, tekom katerih je izkušnje nabiral v številnih močnih evropskih klubih, vrnil v Ljubljano, in znova oblekel dres Cedevite Olimpije. Glavni trener Zmajev Slaven Rimac mu je zaupal tudi vlogo kapetana, Blažič pa se je že v prvem mesecu nove tekmovalne sezone izkazal za enega od nosilcev igre ljubljanskega moštva.

V oktobru je Blažič na štirih tekmah Lige ABA v povprečju dosegal 15,0 točk, 4,3 skoke in 2,5 podaje na tekmo, v 7Days EuroCupu pa 11,8 točke, 3,8 skoke in 2,2 podaje na obračun. Zmaji so v oktobru slavili štiri zmage na regionalni sceni, na evropskem parketu pa so izgubili petkrat.

Nekoliko boljši izkupiček meta ima Blejec v regionalnem tekmovanju, kjer je v desetem mesecu letošnjega koledarskega leta za dve točki metal 59,1-odstotno, za tri točke pa 53,8-odstotno, ob vsem skupaj pa je v statistiko dodajal še po eno ukradeno žogo na obračun.

Kapetan Cedevite Olimpije je zablestel na dvoboju tretjega kola Lige ABA z Igokeo. V Laktaših je v 42 minutah, ki jih je preživel na parketu, v statistiko vpisal 30 točk, zbral pa je še šest skokov. Ob tem je ukradel dve žogi ter dvakrat uspešno zaposlil svoje soigralce, z valorizacijskim indeksom 38 pa je bil na koncu izbran tudi za najkoristnejšega igralca kola Lige ABA. Cedevita Olimpija je na koncu zabeležila zmago po kar dveh podaljških (95:90).

Jaka Blažič je postal prvi košarkar Cedevite Olimpije po Jordanu Morganu v tekmovalni sezoni 2017/18, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca kola v Ligi ABA. Morganu je to uspelo v 22. kolu sezone 2017/18.