Na Kodeljevem proti Koper Primorski za prvo lovoriko sezone!

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo v nedeljo ob 18.45 na finalni tekmi Pokal Spar v Športni dvorani Kodeljevo pomerili za slovensko pokalno lovoriko.

Ljubljanski Zmaji bodo v nedeljo ob 18.45 v Športni dvorani Kodeljevo lovili svojo 21. pokalno lovoriko v samostojni Sloveniji, prvo po letu 2017. Cedevita Olimpija se bo v velikem finalu finalnega turnirja Pokala Spar pomerili s Koper Primorsko, ki je v soboto v polfinalu premagala Helios Suns (80:72).

Ljubljančani so se do finalne tekme dokopali po epskem preobratu na sobotnem polfinalnem obračunu z novomeško Krko, piko na i zmagi nad večnimi rivali pa je pristavil Edo Murić z izjemnim zadetim metom za tri točke ob zvoku sirene, ki je naznanila konec tekme. Zmaji so na koncu slavili zmago s 93:92.

Prav Murić je bil z 29 točkami in 11 skoki najbolj učinkovit ljubljanski košarkar. Codi Miller-McIntyre je k zmagi za preboj v finale pristavil 15 točk, 12 podaj in pet skokov, Jaka Blažič pa se je ustavil pri 14 točkah in šestih skokih.

V vrstah Koper Primorske je bil v sobotni zmagi proti Helios Suns najbolj učinkovit igralec nekdanji Zmaj Aleksandar Lazić, ki je 23 točkam dodal 14 skokov. Primorski košarkarji so vseskozi nadzorovali obračun z Domžalčani, veselili pa so se zaslužene zmage z 80:72.

Ljubljanski in koprski košarkarji se bodo prvič v zgodovini Pokala Spar srečali v velikem finalu. V minulih dveh sezonah so se dvakrat srečali v polfinalu, obakrat pa so zmago slavili Koprčani.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»O Koper Primorski vemo pravzaprav vse. Gre za odlično ekipo, ki je izredno dobro vodena, hkrati pa koprski košarkarji zelo dobro igrajo v obrambi. Zagotovo nas ne čaka lahka tekma. Verjamem, da bomo dali vse od sebe, da pokalni naslov pripeljemo v Ljubljano!«

Filip Krušlin, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je finalna tekma Pokala Spar proti Kopru Primorski. Zagotovo nas čaka zelo zahtevna tekma, nenazadnje pa je bila tudi sobotna polfinalna s Krko prav tako težka. Časa za počitek ni veliko. V nedeljo zjutraj se bomo morali na hitro pripraviti na finale. Verjamem, da bomo prikazali dobro predstavo in osvojili prvi naslov v tej sezoni, ki je zelo pomemben celotnemu klubu.«

FINALNI TURNIR POKALA SPAR (Športna dvorana Kodeljevo; 15.-16. februar 2020)

FINALE

Nedelja, 16. februar, ob 18.45:
KOPER PRIMORSKA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Šport TV 1 in spletni prenos na kzs.si)