Na krilih Boatrighta do zmage nad Gaziantepom

Moštvo Cedevite Olimpije je na pripravljalnem turnirju v Sarajevu na uvodni tekmi tekmovanja po podaljšku ugnalo turški Gaziantep (92:88).

Cedevita Olimpija je na tretji pripravljalni tekmi letošnjega pripravljalnega obdobja zabeležila drugo zmago. Na mednarodnem turnirju, ki v Sarajevu poteka v spomin na preminulo legendo evropske košarke Mirzo Delibašića, je četa glavnega trenerja Slavena Rimca z 92:88 premagala turški Gaziantep.

Po zadržanem začetku tekme so košarkarji Cedevite Olimpije na glavni odmor s seboj odnesli devet točk zaostanka (36:45), v drugem polčasu pa so se nato predstavili v povsem drugačni podobi. Na krilih izjemnega Ryana Boatrighta, ki je po odmoru dosegel 14 od svojih 26 točk, so uspeli izsiliti podaljšek, prav Američan pa je po ukradeni žogi Eda Murića poskrbel, da je bil rezultat v Športni dvorani Skenderija po 40 minutah igre poravnan na 85:85. V dodatnih petih minutah so Zmaji nato nadigrali turško moštvo in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Boatright je bil s 26 točkami na koncu najboljši strelec ljubljanskega moštva. Dvomestno število točk so v statistiko vpisali še Jaka Blažič (18), Murić (13), Andrija Stipanović (12) in Codi Miller-McInytre (11). V soboto se bodo košarkarji Cedevite Olimpije na finalni tekmi ob 20.00 v obračunu dveh moštev, ki jih bomo imeli v prihodnji sezoni priložnost spremljati v Ligi ABA, pomerili z Budućnostjo VOLI.

Košarkarji in člani strokovnega štaba Cedevite Olimpije so bili v petkovih jutranjih urah aktivni tudi izven igrišča, saj so se odpravili v mesto Hadžići, kjer so si ogledali tovarno Argete, ene izmed najbolj prodajanih evropskih paštet. Tovarna deluje v sklopu Atlantic Grupe, ki je eden izmed sponzorjev ljubljanskega košarkarskega kluba.

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Na obračunu z Gaziantepom se je videlo, da se tako mi, kot tudi naši tekmeci še vedno iščemo v igri. Zelo zadovoljen sem s karakterjem, ki smo ga prikazali. Mislim, da bo prav ta karakter, ki je velika značilnost te ekipe, ki je, znova poudarjam, nova, obdobje navajanja na novo sezono, malenkost skrajšal. Zadovoljen sem z zmago. Razumeti moramo, da so te tekme še vedno dvoboji, na katerih določene stvari opazujemo. Vesel sem, da smo slavili zmago. Zdaj se moramo dobro odpočiti in videli bomo, v kakšni luči se bomo predstavili v soboto.«

Jaka Blažič, igralec KK Cedevita Olimpija Ljubljana:
»Pokazali smo svoj karakter, predvsem v drugem polčasu. Borili smo se za barve kluba za vsako žogo, kar je na koncu tudi najbolj pomembno. Še vedno se pojavljajo napake v igri v obrambi in v napadu, ampak pomembno je, da igramo z energijo na takšni ravni, kot to želimo in to bo ključ do uspeha v tej sezoni. Do začetka sezone je še dovolj časa, a napredujemo iz dneva v dan.«


PRIPRAVLJALNE TEKME 2019

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), petek, 6. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – GAZIANTEP 92:88* (17:18, 19:27, 23:17, 26:23, 7:3)
Cedevita Olimpija:
Krušlin 5, Boatright 26, Krampelj, Hopkins 7, Vujačić, Murić 13, Mulalić, Miller-McInytre 11, Blažič 18, Stipanović 12, Zagorac, Rikić.
*Po podaljšku.

Sarajevo (Bosna in Hercegovina), sobota, 7. september, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI

Hala Tivoli (Ljubljana), sreda, 11. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – RATIOPHARM ULM (nakup vstopnic)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), sobota, 14. september, ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – VANOLI CREMONA (mednarodni turnir)

ŠD PalaDesio (Desio, Italija), nedelja, 15. september:
TEKMA ZA RAZVRSTITEV (mednarodni turnir)

Hala Tivoli (Ljubljana), sobota, 21. september:
CEDEVITA OLIMPIJA – ŠENTJUR (tekma zaprta za javnost)


Že odigrano:

ŠD Rogla (Rogla), sreda, 28. avgust:
CEDEVITA OLIMPIJA – INTER BRATISLAVA 75:61 (22:15, 18:18, 17:9, 18:19)
Cedevita Olimpija:
Novak 1, Boatright 8, Blažič 14, Krampelj 8, Miller-McIntyre 7, Zagorac 2, Mulalić 4, Krušlin 5, Vujačić 8, Stipanović 7, Hopkins 8, Rikić 3.

ŠD Vitranc (Kranjska Gora), torek, 3. september:
NIŽNI NOVGOROD – CEDEVITA OLIMPIJA 65:61 (16:12, 14:17, 17:19, 18:13)
Cedevita Olimpija:
Krušlin, Boatright 7, Krampelj, Hopkins 4, Vujačić, Mulalić 8, Miller-McIntyre 8, Blažič 16, Stipanović 7, Novak, Rikić 6, Murić 5.


Izjavi glavnega trenerja Slavena Rimca in igralca Jake Blažiča sta na voljo tudi na našem SoundCloud kanalu.

Foto: www.sport1.ba