Nanterre je bil boljši

Union Olimpija je v 2. krogu EuroCupa izgubila na gostovanju pri francoskemu klubu JSF Nanterre 85:72.

Union Olimpija je v 2. krogu EuroCupa izgubila na gostovanju pri francoskemu klubu JSF Nanterre 85:72. Ljubljančani so korak z domačini držali le na začetku tekme, potem pa so gostitelji nekoliko ušli. V drugi četrtini so Zmaji odigrali boljše in prednost Francozov prepolovili, rezultat je bil 42:36. V drugem polčasu so igralci trenerja Gašperja Potočnika prišli na zgolj dve točki zaostanka, a do končnega preobrata niso zmogli. V zadnji četrtini so pošle moči in JSF Nanterre je zasluženo slavil zmago. 

Za Union Olimpijo je 18 točk dosegel Sava Lešić. Zack Wright je dosegel 14 točk. Pri domačinih je 18 točk dosegel Tasmin Mitchell in 17 Gerald Robinson. statistika

V soboto, 24.10. ob 17.00 v Stožicah: Union Olimpija - Budućnost VOLI (vodilna ekipa lige) - vabljeni na tekmo!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Nanterre je odigral odlično tekmo. Skozi celotno srečanje nismo našli ritma v napadu, nismo bili razpoloženi. Prišli smo do situacije, da smo se približali nasprotniku, a potem smo naredili določene napake, tako v napadu kot obrambi in Nanterre je zasluženo slavil zmago. Bili so boljši praktično skozi celotno tekmo. Poraz moramo pozabiti in se že pripravljati na naslednjo tekmo."

Video