Navijači izbrali idealno peterko Cedevite Olimpije v Ligi ABA

V zadnjih treh tednih so lahko navijači na uradni spletni strani Lige ABA izbrali idealne peterke vseh klubov, ki nastopajo v regionalnem tekmovanju. V idealni peterki Cedevite Olimpije so se znašli Goran Dragić, Jaka Blažič, Danny Green, Aron Baynes in Jusuf Nurkić.

Po izboru navijačev je peterka, ki jo sestavljajo Goran Dragić, Jaka Blažič, Danny Green, Aron Baynes in Jusuf Nurkić, idealna peterka Cedevite Olimpije v Ligi ABA. Izbor idealne peterke je v zadnjih treh tednih potekal na uradni spletni strani Lige ABA.

Goran Dragić je dres Zmajev nosil v sezoni 2007/08, z ljubljanskim klubom pa je takrat osvojil tudi naslov slovenskega državnega prvaka. Jaka Blažič se je lansko poletje vrnil v Zmajev gnezdo in v sezoni 2019/20 zablestel v polnem sijaju. Kar trikrat je bil namreč izbran za najkoristnejšega igralca kola v rednem delu regionalnega tekmovanja. Oba sta leta 2017 s slovensko reprezentanco postala evropska prvaka.

Danny Green je v ljubljanskem klubu zaigral na začetku sezone 2011/12, ko je bila v Združenih državah Amerike Lige NBA prekinjena zaradi 'lockouta', v času, ki ga je preživel v stoženski lepotici, pa je bil najboljši igralec ljubljanskega moštva. Aron Baynes je v Ljubljani igral v sezoni 2012/13, v začetku leta 2013 pa se je preselil v Ligo NBA. Green in Baynes sta v severnoameriški ligi že osvojila naslov prvaka Lige NBA. Baynesu je to uspelo leta 2014, Greenu pa v letih 2014 in 2019, najprej skupaj z Baynesom pri San Antonio Spurs, pred enim letom pa s Toronto Raptors.

Jusuf Nurkić je bil v idealno peterko Cedevite Olimpije v Ligi ABA uvrščen kot član zagrebške Cedevite med letoma 2012 in 2014, to pa je le še en dokaz, kako kvalitetne košarkarje je premogla in premore ljubljansko-zagrebška družina.

Goran Dragić trenutno nosi dres Miami Heat, Danny Green je del Los Angeles Lakers, Aron Baynes je del moštva Phoenix Suns, Jusuf Nurkić pa v Ligi NBA nosi dres Portland Trail Blazers. Jaka Blažič je kapetan članskega moštva Cedevite Olimpije.