Ob zaključku sezone

Union Olimpija je s porazom članske ekipe v četrtfinalu Lige Telemach zaključila s tekmovanji za sezono 2014/2015.

Klub je v minuli sezoni dobro nastopal v Evropskem pokalu, kjer se je izkazal z uvrstitvijo v drugi del tekmovanja. Vse je šlo po načrtih tudi v Ligi ABA, kjer je doseženo 5. mesto ena najboljših uvrstitev v zadnjem času, predvsem pa si je klub skozi regionalno tekmovanje zagotovil evropska tekmovanja tudi za prihodnjo sezono. Nikakor ne moremo biti zadovoljni z porazom v Pokalu Spar, še večje razočaranje je predčasen zaključek sezone v Ligi Telemach, kar predstavlja neuspeh in nedosežen cilj, ki smo si ga zadali pred sezono.

 

Z iztekom minule sezone so potekle pogodbe trenerju Memiju Bečiroviću in članom strokovnega štaba. Med igralci imajo veljavne pogodbe za naslednjo sezono Alen Omić, Gregor Hrovat, Vasilije Vučetić, Paolo Marinelli in najmlajši Vlatko Čančar. Klub ima možnost prekinitve pogodbe z Blažem Mahkovicem in Jako Brodnikom. Sestava ekipe in strokovnega štaba bo odvisna od zastavljenih smernic in proračuna, ki je v pripravi, vsekakor pa bo vidna vloga pripadla domačim košarkarjem.

 

V minuli sezoni je Union Olimpija odlično delovala na področju dela z mladimi, kjer smo z uspešnim projektom sodelovanja s KK LTH Castings Škofja Loka dosegli razvojne ter presegli tekmovalne cilje. Lanska šampionska kadetska generacija, je naslov osvojila letos v konkurenci mladincev, državni prvaki so postali tudi starejši pionirji. Kadetska ekipa se je uvrstila na zaključni turnir tekmovanja. Zastavljenih smernic delovanja mladinskega pogona se bomo v klubu držali še naprej.

 

Pogodbeno vezani igralci tako članske kot mladinskih selekcij bodo po krajšem oddihu vadili po posebnih programih, pripravam pa se bodo znova pridružili v mesecu avgustu ali po končanih reprezentančnih obveznostih.

 

O vseh dogodkih in odločitvah bomo javnost ažurno obveščali.