Otvoritev nove sezone na slovenskem Superpokalu proti Koper Primorski

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo novo tekmovalno sezono 2020/21 na domačih tleh odprli s tekmo slovenskega Superpokala proti Koper Primorski, ki bo na praznik slovenske košarke, 17. septembra.

Znan je datum uradnega začetka nove tekmovalne sezone 2020/21 na slovenskih tleh. Moštvo Cedevite Olimpije se bo v četrtek, 17. septembra, na tekmi za slovenski Superpokal pomerilo s Koper Primorsko.

Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije je zaradi predčasnega zaključka tekmovalne sezone 2019/20 zaradi epidemije novega koronavirusa, sprejel sklep, da se na tekmi za naslov prvaka Superpokala 2020 pomerita finalist slovenskega pokalnega tekmovanja in prvo- oz. drugouvrščena ekipa prvega dela državnega prvenstva.

Cedevita Olimpija je na Superpokalu nazadnje nastopila leta 2018, ko se je udarila prav s Sixt Primorsko, in v Hali Tivoli klonila z 71:83. Ljubljanski Zmaji imajo v svojih vitrinah osem superpokalnih lovorik, zadnjo so osvojili leta 2017 v Ljubljani, ko so s 94:76 premagali novomeško Krko.