Petrol Olimpija – Umana Reyer Venezia 66:76

Petrol Olimpija je v 5. krogu Lige prvakov na domačem parketu v dvorani Stožice izgubila proti Umana Reyer Venezii z rezultatom 76:66.

Na domačem parketu dvorane Stožice je Petrol Olimpija utrpela četrti poraz v FIBA Ligi prvakov. V petem krogu evropskega tekmovanja je bilo od Zmajev boljše moštvo Umana Reyer Venezie z rezultatom 76:66. Zmaji, ki še vedno nastopajo brez poškodovanih organizatorjev igre Jana Barbariča in Talorja Battla so v drugem polčasu iz rok izpustili pet točk prednosti iz prvega dela (36:31). V drugem polčasu je aktualni italijanski prvak upravičil vlogo favorita in zasluženo slavil zmago. V domači vrsti se je tokrat najbolj izkazal Jordan Morgan, ki je dosegel 20 točk, sledil pa je Devin Oliver s 14. statistika

V petek, 10.11. ob 19.00 bodo Ljubljančani v okviru Lige Nova KBM gostovali v Šenčurju.

Tomas Ress, igralec Benetk: "Težka tekma. V drugem polčasu smo odigrali veliko boljše v obrambi in to se je poznalo, saj domačin ni bil tako učinkovit v napadu. Ko igraš dobro obrambo je vse lažje."

Walter De Raffaele, trener Benetk: "Čestitke Petrol Olimpiji, saj so odigrali tekmo z veliko energije, predvsem v obrambi. Zelo spoštujemo nasprotnika, saj je prikazal kar nekaj dobrih predstav v tej sezoni. V drugem polčasu smo nekoliko spremenili našo obrambno postavitev, kar je prineslo rezultat, saj smo prišli do dobrega ritma tudi v napadu. Zelo sem zadovoljen z zmago v Ljubljani."

Jordan Morgan, igralec Petrol Olimpije: "Dobro smo začeli tekmo, predvsem v obrambi. V drugem polčasu nismo našli predvsem ideje v napadu. Vse to se na tem nivoju ne sme dogajati. Imeli smo preveč izgubljenih žog, ki so se potem rezultirale v lahkih koših nasprotnika."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Čestitke Benetkam za zmago. V prvem polčasu smo odigrali dobro, saj smo bili agresivni v obrambi in imeli tudi dobre ideje v napadu. Vse to je prineslo dober rezultat ob glavnem odmoru. V nadaljevanju je bilo vse obrnjeno. Med glavnim odmorom smo se dogovorili kako v nadaljevanju. Dogovorov se nismo držali na parketu. Izgubili našo igro in način kako presenetiti Benetke."

Video