Petrolov igralec meseca januarja: Jaka Blažič

Še tretjič v tekmovalni sezoni 2019/20 je bil Jaka Blažič s strani navijačev izbran za Petrolovega igralca meseca Cedevite Olimpije.

V januarju, ki je bil z rezultatskega vidika za košarkarje Cedevite Olimpije sila neuspešen, saj so na štirih tekmah ostali brez zmage, je kapetan ljubljanskih Zmajev Jaka Blažič v povprečju dosegal 16,3 točke, 5,3 skoke in 2,0 podaje na obračun. To je bila na koncu dovolj za valorizacijski indeks 16,3, drugi najvišji med vsemi košarkarji ljubljanskega kluba v januarju. Višjega je imel zgolj organizator igre Codi Miller-McIntyre (20,0).

Svojo najboljšo predstavo v januarju je Blažič prikazal na gostovanju pri beograjskem Partizanu NIS, kjer pa ga navijači črno-belega kluba niso sprejeli z največjim navdušenjem. Spomnimo, Blažič je v svoji karieri nosil dres Crvene zvezde mts, in tam pustil velik pečat, zmerjanje s tribun pa je zlati slovenski reprezentant iz leta 2017 izkoristil kot dodatno motivacijo, in košarkarjem Partizana NIS nasul 22 točk, zgrabil pa je še 11 skokov in podelil tri podaje.