Po novinarski konferenci

V Stožicah je bila danes novinarska konferenca Petrol Olimpije, kjer so glavni akterji predstavili cilje in pričakovanja pred sezono 2017/2018.

Petrol Olimpija bo jutri, v četrtek, 28.9. ob 19.00 v Hali Tivoli s Superpokalom 2017 (vs Krka) začela tekmovalno sezono 2017/2018. V ponedeljek, 2.10. ob 21.00 v Stožicah pa že sledi tekma Lige ABA. V 1. krogu regionalnega tekmovanja v Ljubljano prihaja Igokea. Prvo tekmo v FIBA Ligi prvakov bo Petrol Olimpija igrala v sredo, 11.10. ob 20.30 v Strasbourgu.

Zmaji so na današnji novinarski konferenci, kjer so bili glavni govorci Tomaž Berločnik (predsednik kluba), Roman Lisac (direktor kluba), Gašper Okorn (glavni trener) in kapetan članske ekipe Gregor Hrovat, predstavili cilje in pričakovanja pred začetkom sezone.

Tomaž Berločnik, predsednik Petrol Olimpije: "Zelo smo se potrudili, da med poletjem pripeljemo igralce, ki jih je želel strokovni štab. Imeli smo določene finančne omejitve, saj se striktno držimo finančne sanacije kluba, ki smo jo obljubili. Želimo čim prej pokriti dolg v višini milijon evrov. Vse to nam trenutno uspeva, saj smo ekipo sestavili za natančno določen proračun. V primerjavi z lansko sezono smo nekoliko povišali proračun za člansko ekipo, ki letos znaša pol milijona evrov. Generalni sponzor kluba je postal Petrol, poleg obstoječih sponzorjev pa smo nazaj pripeljali tudi Telekom Slovenije in dodali City Park. Vsi ostali sponzorji in podporniki ostajajo, vključno z Mestno občino Ljubljana. V imenu kluba se zahvaljujem Pivovarni Union, ki je bila generalni sponzor kar 17 let. Vse aktualne pogodbe s sponzorji so triletne, saj imamo v tem času načrt, da klub posluje brez dolgov. Celotni proračun kluba trenutno znaša okoli dva milijona evrov, seveda pa pospešeno delamo tudi na tem, da v klub pripeljemo nove sponzorje. Cilji kluba bodo vsako leto rasli. V sezoni 2017/2018 želimo osvojiti vse državne lovorike, v Ligi ABA pa želimo med najboljših šest ekip. V FIBA Ligi prvakov želimo iz tekme v tekmo in v kolikor se uvrstimo v drugi krog, bomo presegli naša pričakovanja. Želim poudariti, da bomo vse obveznosti redno plačevali, saj to v prejšnjih letih ni bila praksa in zato je klub imel veliko težav. Želimo si, da se nam zopet zaupa."

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije: "Izkušnje, ki jih imam iz dela v košarki, bom poskušal prenesti v Petrol Olimpijo. Izvajali bomo želje in usmeritve predsednika kluba operativno. Klubu želim vrniti zaupanje, saj ne želimo, da imamo težave z plačili. Igralci in zaposleni si zaslužijo, da imajo korektno in redno plačilo za opravljeno delo. Prihod novega predsednika in direktorja kluba ne pomeni, da smo v klub pripeljali veliko količino denarja, ampak naredili bomo vse, da pridobimo nove sponzorje. Želim si, da enkrat za vedno rešimo dolg kluba. Verjetno je bilo to težko narediti do sedaj, saj ni bilo pravega preseka. Vedno so bile nejasnosti. Poskrbel bom, da bodo vsi igralci in strokovni štab imeli maksimalno podporo s strani uprave. Sezona je dolga, v ponedeljek smo odigrali lepo pripravljalno tekmo z evropskimi klubskimi prvaki, ampak želim, da ni pretirane evforije. Želim si, da nam javnost, nameni predvsem čas, saj želimo pokazati česa smo sposobni."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Zavedati se je treba situacije. Kot je bilo predstavljeno, ekipa je bila sestavljena v finančnih okvirjih, ki so bili skrbno postavljeni. Cilji so, da se brez večjih prask uvrstimo v slovensko ligo za prvaka, kjer se zopet vse začne od začetka. Vedno je lažje napadati kot braniti. Ne izogibamo se dejstvu, da želimo braniti domače lovorike. Gremo iz tekme v tekmo. V Ligi ABA je tiha želja, da se uvrstimo med najboljših šest, kar bi bil soliden rezultat. Tri ekipe v Ligi ABA odstopajo po kvaliteti, potem pa je vse odprto. Zelo smo motivirani in optimistično gledamo na sezono v Ligi ABA. Želimo si narediti korak naprej. V FIBA Ligi prvakov gremo tudi iz tekme v tekmo. Hlač ne bomo slekli, saj si potiho želimo četrto pozicijo, ki vodi v nadaljevanje. Pritiska ne čutimo. V evropskem tekmovanju ne sodelujemo zgolj za to, da bomo turisti, ampak bomo naredili vse, da pokažemo dober odpor in izkoristimo priložnosti, ki se bodo ponudile. Zadovoljen sem s sestavo ekipo, saj mislim, da smo sestavili konkurenčno zasedbo. Priprave so potekale v miru, ampak tekmovalna sezona je nekaj drugega. V prihodnost gledamo pozitivno in upam na čim boljši razplet."

Gregor Hrovat, kapetan Petrol Olimpije: "Mislim, da smo se na pripravah dokaj hitro zbrali v celoti. Dobro smo že uigrani, ampak sezona bo zelo dolga. Komaj čakamo, da se začne. Želimo si uživati na tekmah in izgovorov ne bomo iskali. Na vsaki tekmi si želimo zmage. Iz treninga v trening in iz tekme v tekmo bomo napredovali. Želimo si zopet spisati lepo zgodbo."

Galerija

Video