Po slavju nad FMP-jem z mislimi že pri Germani Brescii

Moštvo Cedevite Olimpije po sobotnem slavju v sedmem kolu Lige ABA proti FMP-ju ni imelo veliko časa za slavje, saj že v torek v stožensko lepotico v osmem kolu 7Days EuroCupa prihaja italijanska Germani Brescia.

V soboto so košarkarji Cedevite Olimpije v sedmem kolu Lige ABA na domačem parketu Arene Stožice zabeležili še četrto zaporedno zmago, drugo na regionalni sceni, in drugo v nizu v stoženski dvorani. Obračun z FMP-jem se je zaključil z rezultatom 93:89 v korist Zmajev, v torek ob 18.30 pa bodo ljubljanski košarkarji z dvobojem osmega kola 7Days EuroCupa proti Germani Brescii zaokrožili postanek v Ljubljani, ki je trajal tri tekme.

Ritem tekem je izjemno naporen, saj bo Cedevita Olimpija vse tri tekme odigrala v vsega šestih dneh, prav vsi obračuni pa so za zeleno-oranžno četo izjemno pomembni.

»Normalno je, da je vsaka tekma za nas zelo pomembna. Igralcem sem po tekmi z FMP-jem v garderobi tudi povedal, da časa za slavje enostavno ni. Razmišljamo že o našem naslednjem tekmecu, ekipi Germani Brescie. Slednja bo v italijanskem državnem prvenstvu na parket stopila v nedeljo, tako da bo imela za pripravo na naš medsebojni obračun zgolj 48 ur,« je glavni trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac v soboto že pogledoval proti torkovemu košarkarskemu spektaklu v Stožicah, ob tem pa mirno dodal: »Moramo se dobro odpočiti, napolniti baterije in hkrati dobro pripraviti na torkovo tekmo. Predvsem se moramo emocionalno nekoliko 'resetirati'. K sreči bomo imeli proti obračunu z Germani Brescio do tekme z Zadrom v Ligi ABA nekoliko več časa, zato bomo ta čas izkoristili, da se s treningi še nekoliko dvignemo v formi.«

Znova je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije Codi Miller-McIntyre, ki je dvoboj z FMP-jem sklenil z 21 točkami, ameriški organizator igre pa je gonilna sila Ljubljančanov v obeh tekmovanjih, v katerih nastopajo. Tega se zaveda tudi kapetan Zmajev, Jaka Blažič.

»Codi je odličen košarkar, ki je že celotno sezono v zelo dobrem ritmu, ob koncu tekme pa je v svoje roke dobil tudi odločujočo žogo, kar je nekaj povsem normalnega. Vsako tekmi je nekdo drug izmed nas bolj razpoložen. Ob koncu tekme je Miller-McIntyre prevzel odgovornost in odlično izkoristil priložnost,« je odločilne trenutke, v katerih je Miller-McInyre prinesel zmago svojemu moštvu, povzel slovenski zlati reprezentant, tudi Blažič pa je že povsem osredotočen na torkovo tekmo z Germani Brescio. »Za četrtim mestom, ki vodi v drugi del tekmovanja, nekoliko zaostajamo, a prav torkova tekma je odlična priložnost, da se temu mestu povsem približamo. Na preostalih dveh tekmah pa bo nato vse odvisno od nas, saj bomo enostavno morali zabeležiti zmago, če se želimo prebiti med najboljših 16 moštev 7Days EuroCupa. V Brescii smo v drugem polčasu iz svojih rok izpustili zmago. Naše tekmece dobro poznamo, vemo pa tudi, kje so njihove prednosti in slabosti. Imamo dva dneva, da se na torkovo tekmo dobro pripravimo. Italijanski košarkarji bodo v nedeljo odigrali tudi tekmo v italijanskem državnem prvenstvu, tako da bomo mi zagotovo na parketu Stožic lahko zaigrali bolj sveži, zato izgovorov ne bo. Za nas bo torkova tekma zelo pomembna, saj imamo še nekaj možnosti, da se prebijemo v drugi del tekmovanja.«

V zadnjem času sila dobre predstave kaže tudi nemški košarkar Maik Zirbes, ki se je Cedeviti Olimpiji pridružil tik pred začetkom nove tekmovalne sezone. V soboto je proti FMP-ju dosegel šest točk, ob tem pa ni zgrešil nobenega meta iz igre (3/3). V statistiko je Zirbes vpisal tudi eno pridobljeno žogo.

»Še vedno lovim tisto pravo formo, vsak dan sem v fitnesu in telovadnici. Tudi celotna ekipa igra zelo dobro. Na veliko tekmah smo imeli kar nekaj nesreče, obenem pa nismo dobro odreagirali na stvari, ki so se dogajale na parketu. Smo v dobri formi, dvignili smo svojo samozavest, obenem pa igramo z dobro energijo, tako v napadu, kot tudi v obrambi,« je po tekmi povedal Zirbes, ki se zaveda, da je velik dolžnik iz prvega medsebojnega obračuna z Germani Brescio.

Rimac se obenem zaveda pomembnosti torkove tekme, v Stožice pa vabi vse navijače in podpornike Zmajev.

»V dvoboj z Germani Brescio moramo kreniti maksimalno osredotočeni. Ko stopimo na parket moramo biti agresivni od prve do zadnje minute. Navijače res vljudno vabim na torkovo tekmo, saj bomo potrebovali podporo s tribun. Na dosedanjih tekmah 7Days EuroCupa je bila atmosfera vedno odlična, po tem nizu štirih zaporednih zmag pa na torkovi tekmi pričakujem še več navijačev. Menim, da se jim bomo lahko oddolžili s kvalitetno igro.«

Vstopnice za ogled tekme z Germani Brescio so že na voljo v spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.