Pod ljubljanskimi obroči bo kraljeval Ivan Marinković

V državnem prvenstvu in Pokalu Spar bo dres članskega moštva KK Cedevita Olimpija oblekel Ivan Marinković, ki bo v Ljubljani ostal vse do konca sezone 2021/22.

Člansko moštvo Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija je močnejše za enega izmed najboljših centrov regionalne Lige ABA. Do konca sezone 2021/22 bo dres ljubljanskega moštva nosil Ivan Marinković, ki je sezono začel v Koper Primorski. Na žalost pa srbski košarkar, ki ima tudi slovenski potni list, za Zmaje v tej sezoni ne bo zaigral na regionalni sceni, bo pa izbrani vrsti glavnega trenerja Jurice Golemca na pomoč priskočil v slovenskem državnem prvenstvu in Pokalu Spar.

Svojo košarkarsko pot je Marinković začel v barvah beograjske Crvene zvezde mts, po epizodah v Partizanu NIS in OKK Beogradu, pa je na regionalnem košarkarskem zemljevidu 208 centimetrov visoki center zasijal v dresu MZT Skopja Aerodroma, med letoma 2015 in 2017 pa je odlične predstave na regionalni sceni nadaljeval v dresu Zadra. Za slednjega je v sezoni 2016/17 na 25 tekmah v povprečju dosegal 17,7 točke in 6,1 skok v 29,4 minutah na obračun. Sezono 2017/18 je Marinković preživel v Turčiji, nato pa se je poleti 2018 pridružil takratni Sixt Primorski. S koprskim moštvom je v minuli sezoni osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, v sezoni 2019/20 pa je za Obalno ekipo v Ligi ABA v povprečju dosegal 10,6 točke, 5,8 skokov in 0,7 blokade na tekmo.

Ob dejstvu, da je Marinković v tej sezoni že nosil dres Kopra Primorske v Ligi ABA, in da je prestopni rok v regionalnem tekmovanju že minil, bo 208 centimetrov visoki center dres Cedevite Olimpije do konca sezone nosil zgolj v slovenskem državnem prvenstvu in v slovenskem pokalnem tekmovanju.

Ivan Marinković
Datum in kraj rojstva:
27. november 1993 (Beograd, Srbija)
Višina: 208 cm
Igralni položaj: center
Kariera: Crvena zvezda mts (2010-11), Partizan NIS (2011-12), OKK Beograd (posojeni igralec; 2012-13), MZT Skopje (2013-14), Wilki Morskie Szczecin (2015), Zadar (2015-17), Yeşilgiresun Belediye (2017-18), Sixt/Koper Primorska (2018-20), Cedevita Olimpija (2020).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Podpis pogodbe z Ivanom Marinkovićem je le še ena izmed potrditev dejstva, o katerem govorimo že skozi celotno sezono oziroma od nastanka Košarkarskega kluba Cedevita Olimpija. Klubu se je pridružil nov igralec s slovenskim potnim listom, z izkušnjami z igranjem v Ligi ABA, ki bo v prihodnjih sezonah tvoril jedro našega moštva, in na katerega lahko resno računamo pod obema obročema. O igrah Marinkovića verjetno ni potrebno izgubljati preveč besed, saj ga je lahko slovenska javnost dobro spoznala v zadnji sezoni in pol, ko je nosil dres Kopra Primorske in odlično sodeloval z Jurico Golemcem. Verjamemo, da bo enako tudi v dresu Cedevite Olimpije.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zelo zadovoljen sem, da se je naši ekipi pridružil Ivan Marinković. Slednji je domači igralec s slovenskim potnim listom. Na žalost smo zamudili rok za prestope igralcev v Ligi ABA, kjer bi nam bil Ivan v veliko pomoč s svojimi izkušnjami, a Marinković je naložba za prihodnost našega kluba. Takoj pa nam bo priskočil na pomoč v slovenskem pokalnem tekmovanju, ki se začenja naslednji teden. Moram reči, da sem zadovoljen tudi zato, ker se nam bo pridružil igralec, ki je z menoj sodeloval sezono in pol, zato se bo hitro ujel s sistemom igre, hkrati pa bo v veliko pomoč tudi ostalim soigralcem.«

Ivan Marinković, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Absolutno se zavedam dejstva, da sem se pridružil klubu z dolgo in veliko tradicijo, ter še večjimi pričakovanji. Komaj čakam, da se ekipi pridružim na treningih, in da skupaj dosežemo vse cilje, zadane za prihodnost.«