Pomembne tekme za boljše izhodišče pred končnico še prihajajo

Moštvo Cedevite Olimpije je v soboto v Beogradu parket Štark Arene zapustilo sklonjenih glav, a kljub vsemu lahko trdimo, da so se ljubljanski košarkarji proti Partizanu NIS prikazali v zelo dobri luči, in bili zgolj točko oddaljeni od velikega uspeha proti šestkratnim prvakom Lige ABA.

Cedevita Olimpija je bila v soboto v Beogradu zgolj en srečen in hkrati izjemen met Ognjena Jaramaza oddaljena od velikega slavja nad Partizanom NIS, ki je prav v Štark Areni minulo sredo na kolena spravil vodilno moštvo italijanskega državnega prvenstva, Segafredo Virtus Bologno, ki hkrati velja tudi za glavnega favorita za osvojitev naslova prvaka 7Days EuroCupa. Ljubljanski Zmaji so v zadnjih 11 minutah tekme nadoknadili 13 točk zaostanka, po polaganju Ryana Boatrighta povedli s 95:93, nato pa je udaril Jaramaz in z zvokom sirene Beograjčanom prinesel zmago s 96:95.

Dejstvo je, da so lahko tako košarkarji, kot tudi navijači Cedevite Olimpije navdušeni nad dejstvom, da so bili Zmaji v Štark Areni povsem blizu uspeha, ki pa se jim je na žalost izmuznil iz rok ob izteku igralnega časa.

»Tekmo smo uspeli v zadnji četrtini pripeljati do položaja, ko je o zmagovalcu odločal zgolj en met oziroma ena posest žoge. S tem smo resnično lahko zadovoljni. A ob sireni so nato domačini zadeli težak in srečen met za zmago. V športu in predvsem košarki je na žalost pač tako. Ne smemo se preveč obremenjevati s tem porazom, razmišljati moramo o naslednjih preizkušnjah in sezono nadaljevati tako, kot je to v načrtu,« je po koncu tekme razmišljal Filip Krušlin, ki je v 18 minutah igre v statistiko vpisal 11 točk in tri skoke. »V Beogradu smo se prikazali v odlični luči in škoda je, da nam ni uspelo zabeležiti zmage. Za nas bi bila zmaga nad Partizanom NIS lepa popotnica za prihajajoče tekme. Dobro je, da se enostavno nismo predali vse do samega konca. Pokazali smo svoj karakter in na tem moramo graditi svojo igro tudi v prihodnje.«

Za ljubljanske Zmaje je bil sobotni poraz drugi zaporedni v regionalnem tekmovanju, negativen niz pa bo Cedevita Olimpija skušala prekiniti prihajajočo soboto, ko v Stožice prihaja Mornar iz Bara.

»Naša ekipa je kvalitetna, pomembno pa je, da so glave na pravem mestu. Skozi celotno tekmo moramo delati to, kar se pred začetkom dogovorimo v garderobi, in če to počnemo, potem se ne smemo bati nikogar,« je po tekmi povedal glavni trener Cedevite Olimpije, Slaven Rimac. Dodal je: »Pričakovali smo utrujen a hkrati motiviran Partizan NIS, ki igra zelo dobro. Naši igralci so vseskozi verjeli v to, da lahko zabeležijo zmago. Žal mi je, da se iz Beograda ne vračamo z novim uspehom, a to je šport. Ko po koncu sezone pod vsemi rezultati tekem potegneš črto, vidiš, da je po navadi tako, da polovico tekem s tesnim zaključkom dobiš, polovico pa jih izgubiš. Tri tekme, ki nas čakajo v naslednjih tednih, so veliko bolj pomembne, kot je bila sobotna s Partizanom NIS.«

V tej sezoni so se ljubljanski košarkarji vselej brezkompromisno zoperstavili na papirju močnejšim tekmecem, a veliko je bilo tudi 'kiksov' proti slabšim moštvom, ki se v zaključku rednega dela Lige ABA enostavno ne smejo več dogajati.

»Igralci zaenkrat še ne razumejo, da se dober položaj pred začetkom končnice lovi tudi na tekmah s slabšimi nasprotniki. Mi smo odigrali kar nekaj slabih tekem v tej sezoni, Liga ABA pa je znana po tem, da moraš proti vsakemu na parket stopiti maksimalno osredotočen. Učimo se na svojih napakah, vedno in povsod pa bomo morali dati vse od sebe, če bomo želeli biti na koncu zadovoljni s svojo igro in končnim rezultatom,« zaključi Rimac.

Lov na mesta, ki vodijo v končnico Lige ABA, bodo košarkarji Cedevite Olimpije nadaljevali v soboto. Ob 17.00 v Areno Stožice prihaja Mornar iz Bara, Zmaji pa imajo s Črnogorci še neporavnane račune iz prvega medsebojnega obračuna v Baru. Vstopnice za ogled tekme so na voljo na www.shop.olimpija.com, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte.