Poraz proti Tajfunu 73:59

Union Olimpija je v 9. krogu Lige ABA izgubila na gostovanju pri Tajfunu 73:59.

Union Olimpija je v slovenskem derbiju 9. kroga Lige ABA s 73:59 izgubila na gostovanju v Celju pri Tajfunu. Ljubljančani so v prvem polčasu imeli minimalno prednost 24:23. V drugi del srečanja pa so vstopili brez energije, Tajfunu se je odprlo v napadu in tretjo četrtino so domačini dobili z delnim rezultatom 32:16.  V zadnji četrtini je Tajfun nadzoroval potek srečanja in na koncu zasluženo slavil zmago. statistika

Naslednjo tekmo bo Union Olimpija igrala v sredo, 11.11. ob 20.30 v Stožicah. V okviru EuroCupa v Ljubljano prihaja nemški Oldenburg!

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Tajfunu za zasluženo zmago. Tekma je bila odločena v tretji četrtini. Kljub temu, da smo se dogovorili drugače, smo želeli do zmage priti preveč preko napada, kar je v današnji košarki premalo. Ko so se tajfunovci razleteli po igrišču, jih je bilo nemogoče ustaviti."

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: "Poraz je za nas veliko razočaranje. Priprava na tekmo je bila dobra, ampak na igrišču nismo bili na ustreznem nivoju. V drugi polčas smo vstopili brez prave energije, potem pa razigranih domačinov nismo mogli več uloviti."

Video