Poraz v Stožicah 85:81

Petrol Olimpija je v 11. krogu Lige Nova KBM v Stožicah izgubila proti novomeški Krki 85:81. V soboto ob 17.00 v Hali Tivoli proti zagrebški Ciboni.

V 11. krogu Lige Nova KBM smo v Stožicah spremljali derbi najtrofejnejših slovenskih ekip. Z rezultatom 85:81 so se zmage veselili košarkarji novomeške Krke. Ljubljančani so dobro začeli srečanje, na to pa popustili in ob polčasu vodili zgolj za dve točki V nadaljevanju srečanja smo v Stožicah gledali izenačno tekmo, ki so jo na koncu dobili Novomeščani.

Petrol Olimpijo v soboto, 23.12. ob 17.00 v Hali Tivoli čaka srečanje v Ligi ABA. V Ljubljano prihaja zagrebška Cibona.

Vstopnice za tekmo 13. kroga Lige ABA: Petrol Olimpija - Cibona Zagreb (v soboto, 23.12. ob 17.00 v Hali Tivoli) so že v prodaji preko spleta www.shop.olimpija.com in na prodajnih mestih mojekarte.si. Vstopnice za tekme lahko kupite tudi na Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Blagajna v Hali Tivoli se odpre uro pred začetkom srečanja.

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Zaslužena zmaga Krke, ki si je zmage želela mnogo bolj kot mi. Vesel sem, da se ekipa po poškodbah popolnjuje. Košarkarji, ki so bili doslej poškodovani, so po dolgem času dobili priložnost za igro. Upam, da nam bo to prineslo nekaj svežine in razbilo mrtvilo ob tako velikem številu tekem."

Simon Petrov, trener Krke: "Veseli me, da smo na tekmi v Stožicah prišli do pozitivnega rezultata. Imeli smo kar nekaj vzponov in padcev, na treningih pa bomo morali poskrbeti, da bo črnih minut čim manj. Vesel sem, da smo tudi v državnem prvenstvu ujeli pravi ritem. Samozavestno pričakujemo nadaljevanje sezone."