Potočnik: Želimo si podporo publike!

Union Olimpijo v sredo, 28.10. ob 20.30 v Stožicah čaka prav posebna tekma EuroCupa. Pred tekmo bomo pod strop dvignili dres Marka Milića.

Union Olimpijo v sredo, 28.10. ob 20.30 v Stožicah čaka prav posebna tekma EuroCupa. Ljubljančani se bodo v okviru 3. kroga mednarodnega tekmovanja pomerili z nemškim Telekom Baskets Bonnom. Nemci imajo po odigranih dveh krogih eno zmago (vs Oldenburg 88:77) in poraz (vs Bilbao 90:81).

Srečanje bo imelo poseben pomen, saj bomo pred začetkom v dvorani Stožice pod strop dvignili dres št. 12 in tako počastili legendarnega Marka Milića, ki je pred dnevi končal igralsko kariero. Vse obiskovalce srečanja naprošamo, da so v dvorani vsaj 15 minut pred začetkom tekme.

22.10.2015 - Hvala, Air Milko!

Vsem obiskovalcem se poleg dobre košarke obeta tudi zanimiv večer ob parketu, saj smo za njih pripravili številne nagradne igre, kot so Triglav met s sredine za 5000 EURUnionov kavč selektor, delil se bo gratis čips San Carlo in še mnoga druga presenečenja. Manjkale ne bodo tudi Zmajčice in Zmajček!


Vstopnice za srečanje se prodajajo na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in preko spletnega mesta www.eventim.si. Priporočamo nakup vstopnic na bencinskih črpalkah Petrol. Vstopnice lahko kupite tudi na dan tekme na blagajnah pred dvorano Stožice - odprte so dve uri pred začetkom tekme!


Zdravstveno stanje v taboru Uniona Olimpije ostaja nespremenjeno, saj so za tekmo vprašljivi kapetan Saša Zagorac, Luka Rupnik in Blaž Mahkovic, ki imajo težave s poškodbami.

VIDEO - Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije
VIDEO - Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije
VIDEO - Miha Lapornik, igralec Uniona Olimpije

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Razmišljamo predvsem sami o sebi. Nekoliko moramo počakati, da sploh vidimo v kakšni zasedbi bomo nastopili. Ne obremenjujemo se s poškodbami, saj moramo predvsem razmišljati o igralcih, ki so na voljo. Želimo se predstaviti v najboljši možni luči. Pritiska ne čutimo, želimo pa si čim bolj polne dvorane in podpore publike! Tekma bo tudi lepa priložnost, da se vsi poklonimo Marku Miliću na pravi način, saj si to res zasluži. Kar se tiče Telekom Baskets Bonna, lahko povem, da gre za odlično ekipo desetih igralcev, ki so si dokaj enakovredni. Vsako tekmo preseneti nekdo drugi. Mogoče nimajo zvenečih imen, ampak verjemite, da gre za dobre igralce, zato nas čaka zelo težka naloga. Odigrati moramo predvsem ekipno, verjetno pa mi ni treba izgubljati besed, da smo imeli na obeh tekmah EuroCupa kar precej težav s hitro igro nasprotnika in Bonn zagotovo ni izjema. Ekipe v EuroCupu igrajo nekoliko hitrejšo košarko kot v Ligi ABA in to je zagotovo glavna nevarnost. Z dobro obrambo moramo poskusiti zaustaviti njihov napad, da se ne razletijo, razigrajo in jih tako prisiliti, da igrajo našo igro, ki je bolj organizirana, postavljena, mogoče lahko rečemo tudi bolj strpna."

Miha Lapornik, igralec Uniona Olimpije: "Pričakujemo močno ekipo Telekom Baskets Bonna, ki ima isti rezultat kot mi, saj so po dveh krogih zabeležili eno zmago. Z agresivno in tranzicijsko igro jih moramo presenetiti, če želimo do zmage. Odigrati moramo dobro obrambo, agresivno v skoku in hitro ter pametno v napadu. Če se držimo dogovora, potem sem mnenja, da lahko tekmo dobimo."

V slogu Milkota – Ajd, se vidmo na tekmi!

Video