Potočnik: Potrpežljivo v napadu

Union Olimpijo v 2. krogu EuroCupa 2015/2016 čaka gostovanje pri JSF Nanterre. Srečanje v Franciji bo v sredo, 21.10. ob 20.30.

Union Olimpijo v 2. krogu EuroCupa 2015/2016 čaka gostovanje pri francoskemu klubu JSF Nanterre. Srečanje v Franciji je na sporedu v sredo, 21.10. ob 20.30. TV prenos bo na Šport TV.

Nanterre, ki je v preteklosti že nastopal tudi v Evroligi, je v 1. krogu EuroCupa na gostovanju premagal španski Bilbao 76:73. V francoskem prvenstvu so v štirih tekmah zbral dve zmagi (Limoges, Nancy) in dva poraza (Monaco po podaljšku, Gravelines).

Ljubljančani odhajajo na v Francijo brez mladega 18-letnega Vlatka Čančarja, ki ostaja v Sloveniji, kjer bo kot igralec z dvojno licenco igral za Škofjo Loko v slovenski 1. ligi. Po poškodbi rame se vrača Mitja Nikolić, ki je izpustil tekmo v Beogradu, ko je Union Olimpija šokirala evroligaško Crveno Zvezdo 77:73.

VIDEO - Mitja Nikolić
VIDEO - Trener Gašper Potočnik

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Nanterre je tipična francoska ekipa. Igrajo hitro košarko, dokaj veliko pick n' rolla, znajo pa odigrati tudi po globini preko njihovega prvega centra. To so nekako na hitro njihove glavne nevarnosti, ko je govora o napadu. V obrambi zelo dobro berejo nasprotnika, mogoče na trenutke odigrajo malo izven sistema, ampak tudi tako prihajajo do situacij, ko ukradejo žogo in dosežejo lahek koš iz protinapada. Odigrati bomo morali potrpežljivo in pazljivo v napadu, podobno kot smo igrali v Beogradu. V obrambi moramo biti nepopustljivi, če želimo odigrati dobro tekmo in na koncu iztržiti pozitiven rezultat."

Mitja Nikolić, igralec Uniona Olimpije: "Nanterre je zagotovo kakovostna in atletska ekipa, ki igra zelo hitro košarko. Pokazati bomo morali predvsem veliko mero energije in se preprosto povedano, stepsti z njimi v obrambi. Vse bomo naredili, da tekmo dobimo. Po zmagi v Beogradu ni evforije v garderobi, saj se zavedamo, da nismo naredili še nič. Dobro treniramo in gremo iz tekme v tekmo."