Pozdravili smo državne prvake

Med tekmo Uniona Olimpije in Sutjesko v Stožicah je publika med polčasom lahko pozdravila ekipo državnih prvakov Uniona Olimpije do 15 let (letnik 2000 in mlajši).

Med tekmo Uniona Olimpije in Sutjesko v Stožicah je publika med polčasom lahko pozdravila ekipo državnih prvakov Uniona Olimpije do 15 let (letnik 2000 in mlajši). V imenu kluba je igralcem čestital dolgoletni sodelavec in član upravnega odbora Uniona Olimpije Janez Drvarič.

V lanski sezoni je ekipa v Novem mestu zaključila sezono z naslovom državnega prvaka.

Poleg omenjenega naslova je ekipa dosegla še nekaj odmevnih rezultatov na močnih mednarodnih turnirjih in v primerjavi z ostalimi ekipami iz regije potrdila svojo kakovost in potencial.

Mednarodni dosežki:

  • 2. mesto na turnirju v Imoli
  • 1. mesto na turnirju v Šibeniku
  • 2. mesto na turniju v Novem Sadu
  • 3. mesto na turniju v Zrenjaninu

Velik del ekipe so že člani reprezentančnih selekcij Slovenije, nekateri pa so sodelovali tudi že na preteklem kadetskem evropskem prvenstvu. V sezoni 2015/2016 vsi igralci že uspešno zastopajo barve našega kluba v kadetski in nekateri tudi že v mladinski konkurenci.

Za ekipo, ki je v prejšnji sezoni osvojila 1. mesto v državnem prvenstvu U15, so nastopali:

1. Dražovič Fin

2. Blatnik Jan

3. Gorbachov Maksim

4. Daneu Jure

5. Osrečki Dan

6. Janežič Blaž

7. Šćekić Nemanja

8. Kobal Žan

9. Bukovec Grega

10. Cerkvenik Nejc

11. Cerkvenik Miha

12. Hari Martin

13. Tivadar Domen

14. Lukashevich Maksim

15. Vukovič Peter

16. Mehić Amar

Člani omenjene ekipe so bili še Turel Aleks, Pjalič Adnan, Škulj Tim, Sok Niko, Koncijla Maks, ki svojo košarkarsko pot nadaljujejo v drugih klubih.

Galerija