Pred Superpokalom 2017

V torek je v Ljubljani potekala novinarska konferenca pred četrtkovim Superpokalom med Petrol Olimpijo in Krko.

Nova klubska košarkarska sezona se začenja s tradicionalnim superpokalom. Štirinajsto superpokalno tekmovanje bo v organizaciji KD Ilirija in Košarkarske zveze Slovenije potekalo v Hali Tivoli, domači dvorani Ilirije, ki si je z naslovom prvaka 2. SKL v sezoni 2016/2017 priborila nastop v Ligi Nova KBM. V četrtek, 28. septembra, se bodo ob 19. uri srečali aktualni državni in pokalni prvaki Slovenije, košarkarji Union Olimpije, ter finalisti pokala Spar, člani novomeške Krke. 

V obeh taborih je pred začetkom nove sezone prišlo do številnih sprememb. Ljubljančani, ki bodo poleg tekmovanja v Ligi Nova KBM in ABA Ligi sodelovali tudi v FIBA Ligi prvakov, so spremenili ime kluba, dobili novega predsednika, moštvo pa so okrepili Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Jan Špan, Roko Badžim, Jordan Morgan in Taylor Battle. Novomeščani so v pretekli sezoni osvojili svoj peti superpokalni naslov in se po številu lovorik približali Ljubljančanom, ki imajo sedem naslovov. Edini preostali naslov superpokalnega prvaka je pred začetkom sezone 2015/2016 osvojil Tajfun. Tudi Krka je poleti dodobra prevetrila svojo zasedbo. V dolenjsko prestolnico so se vrnili Domen Bratož, Maj Kovačević, Dalibor Đapa Žiga Fifolt in Tim Osolnik. Poleg Jakova Stipaničeva in Martina Jančarja Jarca, ki sta se moštvu priključila iz mlajših kategorij, sta se v Novo mesto preselila Marko Jošilo in Đorđe Lelić.

Štirinajsto superpokalno srečanje se bo začelo ob 19. uri, ogledali pa si ga boste lahko v prenosu na Šport TV.

Četrtek, 28. septembra, ob 19.00, Ljubljana (Hala Tivoli):
PETROL OLIMPIJA : KRKA (prenos na Šport TV 1)

Edvard Reven, predsednik Košarkarskega društva Ilirija: "Izredno veseli smo, da lahko gostimo dva trenutno najboljša kluba v državi. Ilirija v letošnjem letu praznuje šestdesetletnico delovanja. Imamo 49 zaporednih zmag, ta niz pa želimo v letošnji sezoni še nadaljevati. Veseli smo, da se v Halo Tivoli vrača vrhunska košarka, upam pa, da bo v nadaljevanju sezone del te vrhunske košarke tudi naš klub."

Gašper Okorn, trener Petrol Olimpije: "Mi smo normalno opravili to pripravljalno obdobje, tako da optimistični in motivirani pričakujemo začetek nove sezone. Ničesar nočem napovedovati, dokler se vse skupaj sploh še ni začelo. Četrtkov obračun vidim kot nek začetek sezone, ki bo dolg maraton, ne samo za nas, ampak verjetno tudi za ekipo Krke. Vedno je lepo sezono začeti z lovoriko, po drugi strani pa ta tekma ne bo določila samega poteka prvenstva in ostalih tekmovanj. Nemoteno se bomo pripravili na srečanje, časa imamo dovolj. Jaz pričakujem in vabim v Halo Tivoli čim več ljubiteljev košarke, da se nova sezona začne pred čim več ljudmi. Mi branimo oba naslova in definitivno si jih želimo ubraniti, a prvenstvo je dolgo in ne čutimo nobenega pritiska, prav tako se nimamo za favorite. Menim, da zna biti Krka v novi preobrazbi še bolj nevaren nasprotnik kot prej, saj je osnovana na domačih igralcih, ki bodo še bolj motivirani, da proti nam pokažejo dobro igro."

Simon Petrov, trener Krke: "Olimpija bo na tej tekmi velik favorit. Mi smo ob drastičnem zmanjšanju proračuna močno pomladili ekipo. Dobro smo delali, ampak nismo imeli ravno sreče pri sestavi ekipe oziroma vedno je težko pričakovati veliko že takoj na začetku sezone, ko je ekipa tako pomlajena. Še vedno iščemo dve okrepitvi. Nadejamo se, da bodo mladi igralci izkoristili svojo priložnost brez poškodb in da bodo dokazali svojo vrednost. Nadejamo se dobrih rezultatov, a trenutno nismo v neki vrhunski formi. Poskušali bodo dati vse od sebe in pokazati, da smo resna ekipa in da znamo igrati dobro košarko."

Gregor Hrovat, kapetan Petrola Olimpije: "S soigralci smo se dokaj hitro ujeli, nekaj nas igra že od lani, nekaj igralcev je novih. Mislim, da so se vsi lepo vključili v ekipo. Vzdušje v garderobi je odlično in vsi komaj čakamo, da se nova sezona začne."

Domen Bratož, kapetan Krke: "Veliko novomeških igralcev je povratnikov v moštvo Krke. Dobro se razumemo, nekaj težav imamo sicer trenutno s poškodbami. Nadejamo se dobrih iger in uspešne sezone."